Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић прецртао је данас Владимира Мицова са списка играча за Светско првенство у Шпанији.

Ђорђевић је на мечу са Новим Зеландом удаљио из тима Мицова, који је незадовљан изменом нешто приговорио селектору.

"У тренутку када се то десило бацио је пешкир и није хтео да се окрене, наравно да више не рачунам на њега. Дрес репрезентације Србије су носили много већи играчи и његова кратка репрезентативна каријера је завршена док сам ја селектор", рекао је Ђорђевић на конференцији за медије у хали Пионир после пораза од Новог Зеланда (102:96).

Он је додао да је Владимир Штимац најбољи пример како се један играч бори за место у државном тиму.

"Није било разлога за тако непримерено понашање. Тражио сам од играча да имају прави однос преме земљи и националном дресу, јер то је светиња. Не инетересује ме шта је урадио, али ни саиграче", поручио је Ђорђевић.

Селектор је истакао да ће за пар дана саопштити коначан списак путника на СП у Шпанију.

"Хтео сам да водим свих 14 играча, а у овом тренутку 13. У наредним данима саопштићу списак за Шпанију. Нови Зеланд је одиграо једну од најбољих партија у својој историји. Играли смо против екипе која је у доброј форми и мојим играчима не замерам много. Иако смо одиграли добру одбрану, противник је погодио шут са скоро пола терена. Показало се да је Нови Зелеанд незгодан противник за нас и њихов стил је пример како се игра кошарка", казао је Ђорђевић.

Репрезентативац Србије Богдан Богдановић истакао је да је Нови Зеланд победио захваљујући добром шуту у кључним тренуцима.

"Лоше смо отворили меч, иако смо имали предност. Противник је после погодио тешке шутеве и нисмо успели да се вратимо. Желели смо победу и дали смо максимум упркос поразу", рекао је Богдановић.