Руководство загребачке Цедевите кренуло је у стварање тима за нову сезону у којој ће клуб први пут у историји бити учесник Евролиге.

Трогодишњи уговор са хрватским прваком потписао је репрезентативац БиХ Немања Гордић, који је прошле сезоне са Игокеом стигао до титуле шампиона у БиХ.

- Пресрећан сам! Верујем да сам направио прави потез и хвала челницима Цедевите што су у мени препознали играча који може да помогне. Цедевита је стабилан и добро организован клуб који је доказао да је у самом врху регионалне кошарке – рекао је Гордић за званичан сајт новог клуба.

Некадашњи кошаркаш Будућности, Роме, Азовмаша и Партизана честитао је Цедевити на шампионској титули, истакавши да је, клуб у којем ће наставити каријеру, био за класу бољи од славнијег градског ривала Цибоне.

- Цедевита игра брзу, физичку кошарку и то ми се свиђа. Тренер Јасмин Репеша је један од главних разлога мог доласка у Загреб. Веома га ценим и видим да то што се у клубу ради може дати сјајне резултате. Једва чекам да почне нова сезона – истакао је Немања Гордић.