НАЈАВА челника КК Вршац да ће по завршеном реструктурирању, које је изискивало и промену имена (из Хемофарма у Вршац) одмах започети формирање стручног штаба и играчког кадра, веома брзо је почела да се остварује. Вршчани су успешно завршили преговоре са Оливером Поповићем, који је именован за шефа струке српског лигаша.


- Задовољство ми је што се после три године враћам у нашу кошарку. Долазим у клуб иза кога је озбиљна традиција, са препознатљивим системом рада, посебно у млађим категоријама, о чему сведочи и велики број кадетских, јуниорских и младих репрезентативаца. Такође, драго ми је што је Вршац успео да задржи Жарка Вучуровића (тренера јуниора), чији је печат видљив у раду свих тих момака - каже Поповић.

На првом званичном тренингу поред Поповића и његовог помоћника Вучуровића било је и двадесетак перспективних клинаца до 22 године, од којих ће неколико њих у среду бити регистровано за такмичење у КЛС лиги.

Међу тим играчима били су и јуниори Јован Новак, Синиша Цветановић и Лука Николић, који су имали важећи уговор са Хемофармом Штада, као и Александар Митровић, некадашњи играч Партизана.

- Очекивао сам да ће се на тренингу појавити и Петар Ламбић, јер је он играч на ког рачунамо, док је Лука Анђушић отишао из клуба, јер му је претходни тренер првог тима рекао да не рачуна на њега – каже Жарко Вучуровић, који ће и даље водити јуниорски тим, али и помагати Поповићу у раду са сениорима.