У Бону се протеклог викенда играло финале националног купа - пехар је и овог пута освојио Бросе Баскет и подигао га је Предраг Шупут, баш као и претходне три године.


Искусни српски интернационалац годинама већ игра кошарку у БЕКО лиги, па је у Немачкој почео да се осећа као код куће. Колико је титула освојио добро зна, али да ли је са њима и најтрофејнији Србин у окружењу није му познато.


- До сада сам са Бамбергом освојио две титуле националног првака и три узастопна купа Немачке. Нисам размишљао о томе да ли је неко трофејни од мене - поручује Предраг Шупут из Немачке, после освојеног првог трофеја у сезони и заслуженог славља.

 

О ПЕШИЋУ СЕ МНОГО ПРИЧА - Овде се много прича о Светиславу Пешића. Немци са пуно поштовања говоре о његовом раду. Познају га врло добро, дуго је био тренер Албе и донео је највеће успехе националном тиму. Срећни су што су успели да ангажују таквог стручњака - каже Предраг Шупут.

 

Свежи су Шупутови утисци о освајању пехара на гостујућем терену, против Телекома и препуне дворане навијача са великим очекивањима.


- Овде су увек пуне дворане! Бон је имао одличну подршку. Навијало се, наравно не као у београдском „Пиониру“ када игра Партизан, али је било „вруће“. Ни ми нисмо били без подршке, стигло је и око 500 наших навијача, који су се трудили да надгласају домаће фанове, што им је тешко полазило за руком. Али, ми на терену нисмо имали слабе тачке у финалу.


Тајна успеха Бросе Баскета, који је у Немачкој нешто попут Партизана у Србији, лежи у екипи која већ неколико сезона игра заједно.


- Три године смо на окупу! Мислим да ту лежи тајна успеха. Екипа се познаје у душу. Сваке сезоне променимо свега једног или двојицу играча. Стварно смо одлични као колектив и у складу са тим функционишемо, нарочито када је стани пани.


Као главног конкурента за освајање првенства Шупут види Албу из Берлина.


- Алба је жељна и мотивисана да прекине нашу доминацију. Играју добро, имају одличан тим и биће нам тешко у плеј офу. Ни Улм није за потценити, налазе се у одличној форми, али мислим да не могу да издрже серију на три победе... Мада је немачка лига увек пуна изненађења. Када сам ја освојио прву титулу са Бамбергом пре три године, са петог места смо дошли до наслова најбољег. Предност домаћег терена не значи много, јер често се дешава да осми изабаци првог у четвртфиналу. И због тога морамо да будемо опрезни ако желимо да наставимо низ успеха.

ПРОСЛАВА БЕЗ ПРЕТЕРИВАНЈА

Тим Бросе Баскета одмах после утакмице кренуо је из Бона кући - пут Бамберга где прослава није изостала.

- Славили смо у једном локалу у граду, али нисмо нешто много претерали. Путовали смо пет сати из Бона, пола сата после поноћи стигли у Бамберг. Сачекала нас је једна група навијача и било је лепо...