Мисија преживљавање – успешна!“, написао је на свом „фејсбук“ профилу млади центар Хемофарма Лука Митровић, када је вршачка екипа после две непроспаване ноћи и укупно 48 сати проведених у аутобусу, коначно стигла у хотел „Еро“ у Мостару. Било је то тек око 10 часова ујутру, иако се спасилачка екипа из правца Јабланице до њих пробила још у један сат иза поноћи.

Неиспавани, поприлично смрзнути и веома гладни, „фармацеути“ су једва дочекали да се утопле и да доручкују, после чега су се одмах бацили у кревете и спавали све до ручка. Већ око 15 часова безуспешно су покушали својим аутобусом да крену до Широког Бријега, где ће у понедљак од 17 часова одиграти одложени меч са истоименом екипом, у оквиру 21. кола АБА лиге.


ОВДЕ прочитајте шта се дешавало са екипом Хемофарма

- Ситуација није била толико драматична, али нам је, између осталог, било и јако досадно. Стајали смо у месту пуна 24 сата, а из аутобуса нисмо могли да изађемо, јер су сметови били велики. Сада је најважније да смо стигли у Широки и да су момци одрадили тренинг. Надам се да их све ово неће омести да пруже свој максимум на терену – рекао је Душан Божовић, директор клуба.

Истог су мишљења и играчи. Они не желе унапред да траже алиби за оно што ће се вечерас дешавати у дворани „Пецара“, поготово што овај меч за њих има вишеструко значење – Небојша Богавац ће дебитовати као тренер, а победа би их извукла из сметова зачеља табеле.

- Гостовање Широком би и без ових околности било тешко, јер су они искусна екипа, која много боље игра код куће, него на страни, а сада су ношени и крилима победе над Радничким у Крагујевцу. Ипак, сматрам да смо ми јачи у игри испод коша и то ћемо се трудити максимално да искористимо – рекао је Иван Мараш.

Фармацеути“ су имали само три дана да се упознају са новим тренером, као и он са њима.

- Нисмо имали времена да са новим тренером увежбамо пуно нових ствари, али нам је предочено како ћемо играти у наредном периоду. За сада ћемо оставити доста наших старих акција, које су најчешће пролазиле и минимално променити систем игре у одбрани. Промена тренера ће сигурно изазвати позитивне ствари и биће интересантно видети како ће то да изгледа на терену – завршио је Мараш.


ПОВРАТАК

Вршчани већ размишљају о повратку и сигурно је да се неће враћати путем којим су дошли. Засада постоји опција да ће ићи километарски дужим путем, од Задра до Загреба, па даље ка Београду и Вршцу. Међутим, и то ће зависити од временских (не)прилика. Данас је у Мостару сијало сунце и снег се топио, али метеоролози за понедељак и уторак најављују нови кијамет.


.