ДЕЈАН Боровњак каријеру ће наставити у Бриндисију. Српски интернационалац потписао је уговор са италијанским тимом, који је недавно испао из елитног такмичења на две године.

Некадашњи крилни центар Партизана, Лијетувос Ритаса и Паниониоса прошлу сезону је почео у Арису из Солуна, а завршио је у шпанској Гран Канарији.

- Клуб има амбицију да се већ следеће сезоне врати у Палаканестро. Уколико тако буде остајем у Италији – каже Боровњак за „Новости.рс“.

Било је понуда и да останете у Шпанији?

- Јесте. Гран Канарија је изразила жељу да останем, јавио се Ваљадолид и још два, три клуба... Ипак, у Шпанији је велика финансијска криза и нисам желео да чекам. У Бриндисију сам добио боље услове него што бих имао у АЦБ лиги.

Не смета ни што је у питању Друга лига?

- Јесте, велики је прелаз из АЦБ лиге у италијанску другу лигу, ал и у питању је озбиљан клуб. Распитао сам се. Све најбоље сам чуо о мом новом клубу. Ангажовали су и Американца Рендрфоа, који је био први плејмејкер Загреба прошле сезоне. У тиму могу да буду два Американца и један Европљанин. Надам се да ћемо испунити план и вратити се у елитно такмичење – рекао је Боровњак.