МЛАДАфудбалска репрезентација окупила се јуче у београдском хотелу "М" на старту припрема за предстојећа два меча квалификација за Првенство Европе 2021. године. Селектор Илија Столица окупио је "орлиће" пре два важна меча који ће бити одиграни на нишком "Чаиру", 15. новембра са Естонијом и 18. новембра са Русијом.

Србија је у прилично незавидној ситуацији на табели, пошто је далеко од водеће Пољске, Русије и Бугарске.

- Нажалост, мораћемо да се одрекнемо двојице врло добрих фудбалера на овим кратким припремама за две битне утакмице. То су момци из Партизана, Филип Стевановић и Страхиња Павловић који су због повреда морали да се захвале на позиву. Лепо је што су дошли да поздраве стручни штаб и своје саиграче из репрезентације - саопштио је Столица одмах лошу вест.

Срећом, има и добрих ствари на овом окупљању младих.

- Добра је атмосфера и осећа се победнички дух међу играчима и мечеви са Естонијом и Русијом. Нажалост, поглед на табелу наше квалификационе групе није пријатан, али ове две утакмице су прилика да поправимо комплетну слику. Добро је што оба меча играмо код куће, на стадиону у Нишу. Публика на "Чаиру" је фудбалска и верујем да ће да подржи наш тим који ће тек да напредује - закључио је Столица.

ВЛАХОВИЋ НА "ХЛАЂЕЊУ"

ЦЕНТАРФОР италијанске Фиорентине Душан Влаховић није на најновијем списку селектора Илије Столице.

- Са Влаховићем сам обавио разговор и он зна зашто га нема на овом списку. Његови фудбалски квалитети су несумњиви, а пошто играчи из младе прелазе у А селекцију, они се на терену, али и ван терена спремају за тако важан корак - послао је Столица врло јасну поруку шта је "проблем" са Влаховићем.