ЗНАЛИ су добро шеици са "Парка принчева" у лето 2017. када су се одучили да купе Нејмара да ће их то папрено коштати. Међутим, богате газде из Катара нису могле ни да претпоставе да ће их у прве две и по године сваки наступ бразилског чаробњака за ПСЖ "оштетити" за 4,8 милиона евра!

У питању је проста математичка рачуница, јер је 27-годишњи нападач плаћен Барселони 222 милиона евра, а будући да му је месечна плата 3,1 милион, то значи да је тиме касу француског првака олакшао за још 80,6 милиона. Када се све сабере, већ су газда Насер ал Келаифи и друштво извадили из џепова 302,6 милиона евра, а Нејмар је одиграо само 63 меча у протеклом периоду.

Количник од скоро пет милиона евра је настао непланирано, јер је сјајни дриблер одиграо мање од 50 одсто утакмица Пари Сен Жермена. У свим такмичењима, клуб је од јула 2017. имао на програму 127 мечева, али је Нејмар истрчао на траву у тек 63 случаја. Најчешће је изостајао због повреда, међутим, било је ту и суспензија, па и неке врсте бојкота овог лета, када је имао намеру да се врати у Шпанију.

И у овом моменту је бразилски репрезентативац ван строја због повреде, а тренера Томаса Тухела чини нервозним чињеница да се два пута теже повредио када је наступао за национални тим.

- Имам утисак да се Нејмар овде у Паризу само опоравља и уједно припрема како би био спреман да игра за Бразил - рекао је недавно Тухел.

Ипак, нико не може да оспори да је Нејмар увек маестралан када је у тиму. На 63 меча постигао је 55 голова и учествовао у освајању пет трофеја. Ту је статистика на његовој страни.

НАПАДА РОНАЛДА, ПА ПЕЛЕА

ЗА разлику од ПСЖ, Фудбалски савез Бразила може да буде поносан на учинак Нејмара и његов однос према државном грбу. За "кариоке" је од 2010. већ одиграо 101 утакмицу и постигао 61 гол.

По броју погодака, испред звезде ПСЖ су само легенде, Пеле (77) и Роналдо (62).


БРОЈКЕ

3,1 милион евра му је месечна плата у ПСЖ

5 трофеја је Нејмар освојио са Парижанима

63 пута је наступио за првака Француске