Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић рекао је да његова екипа може много да научи из пораза од Тотенхема, за који је навео да боли, али да играчи треба да "дигну главе".

- Све у свему, треба да дигнемо главу, идемо даље, тек смо на половини. Има још много бодова у игри. Пораз боли, као и сваки, али опет, треба из овог пораза много тога да се научи, а то можемо против оваквих екипа. Играчима није лако, али ми смо професионалци и треба што пре да преболимо - рекао је Милојевић на конференцији за новинаре после утакмице у Лондону.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СОН И КЕЈН НЕДОСТИЖНИ: Расположени Тотенхем убедљив против Звезде у Лондону

Звезда је убедљиво са 5:0 изгубила од Тотенхема у трећем колу Групе Б Лиге шампиона.

- Није лако играти против Тотенхнема. Оно што ме радује је то да смо имали 13-14 удараца на гол. Много голова које смо примили не би требало на овом нивоу. То би у будућности требало да сведемо на минимум. Много времена смо провели у неком притиску. Тотенхем је јак у транзицији, физички су брзи, моћни... То су све врхунски играчи, сваку грешку су успевали да казне - казао је Милојевић.

Он је навео да би искуснији играчи Звезде требало да преузимају већу оддговорност.

- Треба на оваквим утакмицама да имамо много више самопоуздања и искуснији треба да преузимају већу одговорност. Имали смо ту Вулића и Петровића у екипи, то је будућност. Гледаћу да им дајем шансу у следећим утакмицама. Да преузмемо много више одговорност - навео је Милојевић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ТОТЕНХЕМ НИЈЕ ЗАБОРАВИО БУЊЕВЧЕВИЋА: Тужно је што није са нама (ВИДЕО)

Додао је да не замера Марку Марину због грешке код трећег примљеног гола.

- Марин се задесио код свих тих могућих ротација. Није својствено да тако погреши, али дешава се то у фудбалу. Нема никакве замерке. На оваквом нивоу не смемо да правимо такве грешке, али то је спорт, дешава се. Надам се да ћемо из свега овога извући поуке. Ако не да исправимо све грешке, онда бар да их сведемо на минимум - рекао је Милојевић.

Звезда ће наредну утакмицу играти 6. новембра у Београду, такође против Тотенхема.

- Сада очекујемо пуну Маракану. Чињеница је да имамо много више самопоуздања пред нашим навијачима - рекао је Милојевић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПОКЕТИНО ОПРЕЗАН: Биће теже у Београду

Захвалио је бројним навијачима Звезде који су били на стадиону Тотенхема и пружили подршку екипи упркос забрани УЕФА.

- Нисам изненађен што је много људи дошло. Звезда је један од највећих клубова, по мени највећи на Балкану. Има много наших људи и који овде живе. За њих много значи Звезда као клуб. То је љубав која не може речима да се опише. Није било организовано, али као прошле године у Ливерпулу... Чули смо их, хвала им на великој подршци - истакао је тренер Црвене звезде.