Селектор Србије Љубиша Тумбаковић „прецртао“ је звезду Реал Мадрида Луку Јовића за октобарске утакмице јер је у септембру камп репрезентације напустио због повреде. А пошто је само четири дана после тога наступао за Реал Мадрид против Левантеа, Тумбаковић је одлучио да казни младог фудбалера.

О томе као о још много тема синоћ је причао спортски директор ФСС-а Владимир Матијашевић пред ТВ камерама Арена спорта.

- Сваки играч има право да игра за Србију, стварно нисам доживео да неко неће да игра за Србију, не знам шта је било у претходном периоду, знам из приче. Они су ту за национални тим, а селектор са нама свима около је ту да одреди ко ће у датом тренутку бити њему на располагању. Успех свих нас у Савезу је што смо се договорили да сваки играч треба да игра за своју репрезентацију, ако заслужује, објашњава Матијашевић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Тумбаковић: Питајте Јовића да ли је био повређен

Он даље истиче да лично до сада није имао никакав проблем са Тумбаковићем.

- Љубиша Тумбаковић је пре свега добар човек и добар је и искусан тренер, освајао је трофеје, немамо никаквих проблема. Он је тај који одређује тим, а ми сви остали разговарамо и причамо, али ваљда је нормално да тренер последњи доноси одлуку'', истиче Матијашевић.

А онда је Матијашевић открио шта се дешавало и шта ће да буде са Јовићем.

- Глупо је причати о тој теми. Лука Јовић има 23 године, таленат је, отишао је у велики клуб, у мадридски Реал. Читам овдашње медије, вести, то је ''бум'' за нашу малу земљу. Ја мислим да треба пустити Тумбаковића да ради свој посао и да кодекс понашања мора да се прилагоди националном тиму. Ја сигурно не могу одавде да изађем и да не кажем довиђења. То је мало ружно. Он није кажњен, ја сам га лично звао, рекао сам му да треба да се устали у тиму, а та грешка што је била, то је била нека дечачка грешка. И он је чак рекао, свестан је да Митровић даје голове...

- Лука Јовић је добар дечко и треба да игра за репрезентацију у будућности, а да ли ће да буде позван сад, сутра, то је на селектору'', поручио је Матијашевић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: "AС" пише: Тумбаковића казнио Јовића

Подсећања ради, уочи утакмице између Србије и Литваније Тумбаковић је објаснио зашто је прецртао Јовића.

- Немам ја права да будем љут ни на кога. Имам право да радим свој посао на начин за који мислим да је најбољи. Лука Јовић је млад играч и педагогија је део мог посла, али и односа, родитељског и тренерског. Ипак, морам да водим рачуна о интересу посла којим се бавим. Он се јавио поруком и ја сам схватио да тај његов одговор тражи објашњење које је директно. Он то није урадио, не видим разлога да бих се љутио. А да ли је био повређен, то треба да одговоре лекари, а не ја", рекао је Тумбаковић