ОДАВНО у Београду није гостовао фудбалски гигант попут оног који ће у среду у поподневним часовима стићи у наш главни град. Манчестер јунајтед, чија армија навијача широм планете има безмало шестину комплетног становништва (око милијарду и сто милиона) долази у Београд после 53 и по године. Чињеница да по имену, рејтингу, буџету и свему осталом што чини овај бренд одскачу од остатка фудбалске Европе није утицала на став и размишљање људи у клубу да "полете" и понашају се недодирљиво.

- Приликом протоколарне посете људи из Манчестера, када су дошли у Београд и на наш стадион да се увере у оно што их очекује 24. октобра (18.55), нису имали никакве специјалне захтеве. Ако и постоји нешто везано за исхрану или услуге у хотелу, што је изван клишеа, то ће они регулисати директно у контакту са менаџментом - речено нам је у Партизану.

Навијачи Манчестер јунајтеда, њих око 1.500, биће смештени у сектору Х на северној трибини, док ће се група симпатизера "ђавола" наћи и на "западу". Интересантно је да ће све везано за боравак Солскјерове чете у Београду пратити чак 50 акредитованих новинара са Острва и да ће информације са стадиона Партизана отићи у етар практично на све меридијане и на свим познатим језицима.

Када су улазнице за предстојећи спектакл у питању, из Хумске су и јуче потврдили да продаје појединачних улазница за утакмицу против Манчестер јунајтеда неће бити, а да се на благајнама још налази око 6.000 комплета за дуеле са "ђаволима" и Астаном и то за све четири трибине. Партизан, иначе, планира да се сутра обрати саопштењем, у којем ће своје навијаче још једном упозорити на све ставке "Фаре" публикације, које би могле да изазову нову казну европске куће фудбала.