ФУДБАЛЕРИ Црвене звезде ће на гостовању Тотенхему у Лондону покушати да упишу прва три бода у овогодишњем издању Лиге шампиона, а сусрет са прошлогодишњим финалистом најелитнијег клупског такмичења у Европи биће одигран на новом објекту, чије је име "Стадион Тотенхем Хотспура", а који је званично пуштен у погон пред смирај претходне сезоне Премијер лиге.

Нови дом фудбалера Тотенхема, који сада стоји на темељима некадашњег "Вајт харт лејна", почео је са изградњом 2016, а завршен је пролетос.

Прва утакмица одиграна на њему била је између омладинских екипа Тотенхема и Саутемптона (3:1), док је први тим "певаца" своју званичну премијеру на новом стадиону имао 3. априла ове године на сусрету Премијер лиге против Кристал Паласа (2:0).

Ово велелепно здање је по оцени бројних стручњака са Острва дизајнирано тако да свима пружи јединствено искуство гледања фудбала. Трибине су ближе терену него на било којем сличном стадиону у Енглеској. Гледалиште на којем се налазе најватреније присталице "певаца" броји 17.500 места, а то је најбројнија појединачна трибина на Острву, што може бити отежавајућа околност црвено-белима у престоници Енглеске.

Поред фудбалских утакмица, на овом стадиону ће се одигравати и сусрети америчког фудбала, будући да Тотенхем има потписан уговор са НФЛ лигом наредних 10 година, а запосленима је потребно само 25 минута да "пресвуку" терен за потребе ове игре.

БРОЈКЕ

Капацитет: 62.062 места

Димензије терена: 106, 68 метара

Рекордна посета: 60.407 људи

Цена изградње: Милијарду фунти

Штандови за храну и пиће: 65