Несташни дечко белог спорта, асцоцијација за млађе заљубљенике у ову игру је Ник Кирјос... Међутим, један бољи у сваком погледу и кога се сви радо сећамо је Марат Сафин. Руски шампион је два пута освојио грен слем (Аустралиан опен и Ју-Ес опен), али да је којим случајем био посвећени тенису сигурно би његова витрина била знатно пунија.

Колико је Сафин схватао спорт као хоби и био неозбиљан најбоље говоре речи Данијела Келерера. Још један контроверзни тенисер, који је 2011. године добио доживотну суспензију причао је како баш Рус има велики утицај на његов пропаст у каријери.

- Почео сам да пијем алкохол са 24 године и то када сам видео Марата Сафина како пије пред финале Аустралијан опена. Тада сам помислио како не могу да уђем у најбољих 150 на АТП листи, а он игра финале у Мелбурну и не може да хода колико је пијан. Знао сам да неће победити у финалу невероватно колико је био пијан, као да је већ прославио освајање титуле на Аустралијан опену, испричао је Келерер, а преноси шпански “Ас”.

Сафин је добио први сет у том финалу 2002. године - 6:3, али је касније Томас Јохансон дошао до преокрета и великог успеха - 4:6, 4:6, 6:7.