Тренер фудбалера Младости Горан Станић рекао је да су његовом тиму познате мане Партизана, да ће се трудити да и они "ране" црно-беле и додао да не верује да ће то што београдски тим очекује меч против Манчестер јунајтеда бити олакшавајућа околност.


"У суботу нас очекује дуел са Партизаном на домаћем терену и то је до сада за нас најтежа утакмица у овом делу сезоне. Ово кажем из разлога што Партизан из утакмице у утакмицу игра све боље и боље", рекао је Станић на конференцији за новинаре.

Фудбалери Младости дочекују у суботу екипу Партизана у оквиру 12. кола Супер лиге Србије. Младост је након 11 одиграних мечева на осмој позицији са 12 бодова у првенству, док је Партизан са утакмицом мање сакупио 23 бода и налази се на петом месту.

"Партизан је доста променио играчки кадар у односу на претходну сезону и сада су све уигранији, што показују резултати у домаћим такмичењима, али и у Европи. С друге стране, Младост у овогодишњем првенству игра променљиво. Међутим, резултат из претходног кола, када смо савладали Инђију у гостима, даје нам право да се надамо добром резултату у овој утакмици", рекао је тренер Младости.

Он је навео да је његова екипа репрезентативну паузу доста добро искористила, да је добро радила и да очекује да већ у суботу тај рад донесе одређени резултат.

"Ову репрезентативну паузу смо искористили да унапредимо игру и припремимо се за дуел са Партизаном. Познато вам је да су они имали и лошијих издања, против Вождовца и ТСЦ. Ја о тим њиховим манама нећу да говорим јавно, али ми смо то видели и трудићемо се да и ми Партизана ранимо", рекао је Станић.

Једно од новинарских питања односило се и на могућу оптерећеност играча Партизана утакмицом против Манчестер јунајтеда, коју играју само неколико дана после дуела у Лучанима, као и да ли та чињеница може бити предност за екипу Младости.

"Ја бих волео када би се они тако понашали и унапред мислили на европски дуел, али сматрам да су они професионалци и да ће дати двеста процената својих могућности на утакмици у суботу. Ми ћемо се тако и поставити у овом мечу, не очекујем да ће нам то бити олакшавајућа околност", рекао је Станић.

Младост је у прошлој сезони два пута одиграла нерешено са Партизаном, што је био случај и у ранијим сезонама.

"Против Партизана у Лучанима смо правили добре разултате, надам се да ће то бити и сада. У односу на претходну сезону и једна и друга екипа промениле су доста играча, али мислим да је наш тим остао без значајнијих фудбалера за игру тима. Ми у овој сезони још тражимо нашу игру, иде на набоље, али доста спорије, ипак ми од тог концепта нећемо одступити", рекао је тренер Младости.

Утакмица Младост - Партизан игра се у суботу од 15 часова