Легендарни бугарски фудбалер Христо Стоичков веома емотивно је поднео дешавања током утакмице Бугарске и Енглеске у Софији, која је неколико пута прекидана због расистичких испада домаћих навијача.


Некадашњи фудбалер Барселоне, који је Бугаре 1994. године водио до полуфинала Мундијала, је током гостовања на једној шпанској телевизији у једном моменту деловао потпуно сломљено, док је говорио о проблемима с хулиганизмом на фудбалским теренима.

- Требало би забранити долазак таквих „навијача“ на стадион. Или можда чак прибећи строжим казнама, како су то Енглези решили. Сами су себи на пет година забранили излазак у Европу! Да се једном доскочи тим наркоманима. Притом мислим и на репрезентацију и на клубове. Обични људи, прави навијачи, не заслужују да пате. Шта мислите, како се ја сад осећам - казао је Христо пре него што је погнуо главу и заплакао се...

Прочитајте још ПОЛИТИКА ПРЕТИ СПОРТУ И У БУГАРСКОЈ: Премијер тражи оставку председника Фудбалског савеза

Подсетимо, у Бугарској се подигла велика прашина због нереда током меча са Енглеском. Први је цех због свих дешавања платио председник Фудбалског савеза Борислав Михајлов, који је у уторак поднео оставку на ту функцију, после притиска који је на њега извршио премијер Бојко Борисов.