Премијер Бугарске Бојко Борисов затражио је од председника Фудбалског савеза Борислава Михајлова да поднесе оставку, пошто су репрезентативци Енглеске вређани на расној основи у Софији током утакмице у квалификацијама за Европско првенство 2020. године.

Бугарска је у понедељак у Софији изгубила од Енглеске 6:0, а утакмица је у два наврата прекинута у првом полувремену пошто су домаћи навијачи на расној основи вређали енглеске фудбалере, опонашали су мајмунске крике и изводили су нацистички поздрав.

Борисов је осудио понашање навијача на стадиону и рекао да је "неприхватљиво" повезивати бугарски народ са расизмом.

- Позивам Борислава Михајлова да одмах поднесе оставку на место председника Фудбалског савеза Бугарске. После јучерашњег срамног пораза репрезентације и лоших резултата нашег фудбала, наредио сам прекид сарадње са ФС, укључујући и финансијски, док се Борислав Михајлов не повуче са функције - рекао је Борисов, пренели су британски медији.

Стадион "Васил Левски" синоћ је био делимично затворен због расистичког понашања навијача током утакмица са Косовом и Чешком у квалификацијама за Европско првенство.

Пре утакмице, Михајлов се жалио УЕФА на "неправедно брендирање", пошто се данима пре дуела причало о страховима да би енглески играчи могли да буду вређани на расној основи.

Бивши голман Рединга, Левског и Цириха Михајлов, бранио је за Бугарску на три светска првенства и члан је Извршног комитета УЕФА.