ФУДБАЛЕРИ Војводине истичу да њихова безбедност током пријатељске утакмице са чланом Серије А Брешом, у италијанском Орзинуову, која је прекинута у 52. минуту, није долазила под упитник. Тај дуел у суботу по подне пред око 1.500 гледалаца, прекинут је када су навијачи из Новог Сада, њих двадесетак, преко терена трчали ка огради с друге стране, испровоцирани због истицања две албанске заставе.

По речима Ненада Лалатовића, тренера Новосађана, инцидент је био унапред планиран и провокација 20-30 људи који су донели те заставе је успела, али на срећу није дошло до физичког обрачуна.
Његовим изабраницима је, како је потврдио стамени штопер Синиша Саничанин, остао жал што меч није до краја одигран, с обзиром на то да су приказали солидну партију.

- Криво нам је што нисмо завршили утакмицу - каже Саничанин. - Италијански судија је "навлачио" за Брешу, свирао непостојећи пенал, а када је после негодовања и нас и наших домаћина, почео коректно да суди, све је дошло на своје. Добро смо парирали Бреши, смањили предност на 1:2 и играли, решени да бар изједначимо.

Наши играчи нису доживели непријатности, али кажу да није било лепо гледати немиле сцене.

- Нису биле пријатне сцене, али најбитније је да смо сви на терену били безбедни. Не можемо да осудимо поступак наших навијача када су бранили и нас и нашу земљу. Играчи Бреше, њихов голман и капитен посебно, такође су изразили жал што нисмо до краја одиграли и извињавали су се - потврђује Саничанин.

ПРОВОКАТОРИ ОДМАХ ПОБЕГЛИ
ИТАЛИЈАНСКИ медији, "Месађеро", "Газета" и "Ђорнале ди Бреша", описали су инцидент да су навијачи Војводине улетели на терен у жељи да се обрачунају са провокаторима и како истичу, да су карабињери, такође, интервенисали како би идентификовали албанске провокаторе који су, међутим, одмах побегли.

Наглашавају да се дронови нису појавили као 2014, али косовско питање се поновило чак и мирног суботњег поподнева у граду Орзинуови. Такође су констатовали да су се српски навијачи вратили у свој сектор, али не пре него што су пришли Балотелију да махну руком и честитају му.