Велику прашину у српској јавности изазвала је вест мадридског листа “Ас”, који је пласирао причу о кажњавању нападача Реала Луке Јовића од стране селектора Србије Љубише Тумбаковића.

Стратег “орлова” је у Виљнусу, где ће репрезентативци Србије у понедељак одиграти меч квалификација за ЕП против Литваније говорио на ову тему.

- Лука Јовић се после утакмице са Португалијом јавио поруком једном члану стручног штаба и пријавио повреду, па је због тога био одсутан са меча у Луксембургу. Мени се није јавио, а ја из искуства знам да је за такве ствари потребан разговор, а не порука – рекао је селектор, додавши да је сувише искусан да би се на некога љутио.

- Ја радим свој посао на начин да направим најбољи тим и најбољи резултат. Можда је питање за Луку Јовића да ли је заиста био повређен. Али, имали смо сувише проблема на путу од Београда до Вилњуса, прилично кашњење лета, па нас чека напоран тренинг и припрема утакмице са Литванијом. О Луки Јовићу можемо и после овог меча – рекао је Тумбаковић.