Скандалима у српском фудбалу никада крај. "Рат" на релацији Црвена звезда и Партизан, па лоши резултати националног тима у квалификацијама за Европско првенство, само су неке од тема који последњих дана пуне редове домаће штампе. Ипак, сада смо отишли и корак даље на Пиринејско полуострво.

Наиме, шпански угледни лист "Ас" пише да се Лука Јовић не налази у репрезентацији Србије због казнене мере селектора Љубише Тумбаковића. Последња репрезентативна пауза није добро прошла за нападача Реал Мадрида, пошто је против Португала одиграо сам четири минута, а против Луксембурга није био ни у екипи.

Наводно разлог је била повреда због чега је Јовић отишао назад у Мадрид, међутим само четири дана касније некадашњи нападач Црвене звезде одиграо је меч са Левентеом за "краљевски клуб".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ДА НЕМА БАРАЖА, БИЛА БИ ТУГА: "Орлови" традиционално лоши у квалификацијама за ЕП

То је наводно засметало Тумбаковићу, који га је потом изоставио са списка за утакмице против Парагваја и Литваније, пише "Ас". Мадридски лист наводи да је то казнена мера Тумбаковића који је још раније изјавио "да нико нема загарантовано место у екипи".

Јовић је у актуелним квалификацијама био стрелац против Литваније, било је то још у јуну, а од тада је без гола и у репрезентацији и у дресу Реала, о чему су такође писали шпански медији као "горући" проблем Мадриђана.

Сваки селектор Србије у претходних десет и више године имао је сукоб са барем једним фудбалером (још увек су свежа сећања "рат" између Миливојевића и Настасића са Крстајићем) , а видећемо да ли ће овога пута Јовић бити тај који неће моћи да пронађе заједнички језик са искусним стручњаком на клупи "орлова".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЈОВИЋ ВЕЋ ЧЕКА 63 ДАНА: "Марка" анализирала колико је нападачима Реала требало за првенац