Селектор младе репрезентације Србије Илија Столица рекао је данас да је лепо то што је остварена победа на његовом дебију, али да је то тек почетак и да га чека много посла.

"Мој осећај био би исти да смо изгубили или победили, а да смо имали овакав приступ какав су играци имали... Однос, став према обавезама, све се заокружило постизањем гола и то радовање је било симбол свега сто су они успели да ураде за кратко време, да се уједине око истог циља. Лепа ствар је што је победа дошла већ у првој утакмици, али смо сви свесни да је ово само почетак и да нас чека много посла. Најбитније је да смо темељ поставили како треба. Ја се трудим да императив те врсте не треба да постоји код играча, већ да неке наше захтеве, а то је квалитетна игра, испунимо на терену, а резулрат ће доћи", рекао је Столица у Софији.

Столица је дебитовао на клупи младе репрезентације Србије победом у петак над Бугарском резултатом 1:0, у квалификацијама за Европско првенство.

"Мени је главни циљ да игру, то јест ниво игре подигнемо на тај ниво да људи почну да долазе да нас гледају и да се и интересују јер знају да ће репрезентација увек ићи на то да надигра противника. У току саме утакмице смо причали да се види да деца покушавају да спроведу све што смо три, четири дана планирали и да ће бити награђени у неком тренутку. Видело се јасно на терену да имамо став какав треба да има једна победничка екипа, награђени смо на крају, али милсим да смо то и заслужили. Када сам гледао статистику после меча, видео сам да су Бугари имали само један ударац у оквир гола, и једни и други смо имали по стативу, а ми шест шутева у оквир гола, 12 укупно. 69 одсто смо имали посед лопте, а они 31, тако да су те разлике биле огромне. Ти подаци нису од суштинског значаја за резултат у фудбалу, али се уклапају у моју филозофију и настојање да увек будемо супериорни у односу на противника у сваком сегменту игре", казао је Столица.

Млада фудбалска репрезентација Србије ће наредну квалификациону утакмицу играти 15. октобра против Пољске у Лођу.