УМЕСТО европског теста, провокација албанских навијача, претходно прекид меча накратко због искључења тренера Ненада Лалатовића... Свега је било на пријатељској утакмици Бреша - Војводина у Италији.

Домаћин је у тренутку прекида водио 2:1 (2:1), а меч је завршен после само 50 минута. Тада се са супротне стране терена појавило десетак људи који су махали албанским заставама и почели да провоцирају групу од двадесетак навијача Војводине, који су након тога улетели на терен са жељом да се физички обрачунају с њима.

Није дошло до блиског сусрета, али је одлучено да се, за сваки случају, фудбал више не игра. Фудбалер домаћих Марио Балотели из одређених разлога одбио је да настави са играњем утакмице, па су оба тима отишла у свлачионицу.

Када је игра у питању, Бреша је водила 2:0 већ после 13 минута, а у финишу полувремена смањио је Ђуричин.

Иначе, у знак подршке члану друге шампионске генерације Војводине и садашњем тренеру Болоње Синиши Михајловићу, који је већи део своје играчке и тренерске каријере провео у Италији и који се тренутно бори са леукемијом, играчи два тима на терен су изашли у мајицама на чијим леђима је писало "Михајловић 11", док је на грудима на италијанском било написано Forza Sinisa!.

Војводина је играла у следећем саставу: Симић - Стојковић, Ђурић, Саничанин, Вучић (од 27. Петковић) - Дринчић, Ђуришић - Ђуричин (од 46. Кокир), Бојић (од 46. Николић), Гемовић - Матић.

ЛАЛАТОВИЋ ПОВЛАЧИО ЕКИПУ

ШЕФ стручног штаба Војводине Ненад Лалатовић није желео да напусти терен када му је судија Амабиле показао црвени картон у 26. минуту због приговора. Чак је одлучио да повуче екипу са терена, да би се након пет-шест минута фудбалери Војводине ипак вратили на терен, па је утакмица настављена.

Навијачи Бреше су после прекида дочекали Новосађане повицима: "Цигани, цигани".