СРБИЈА је своје шансе у квалификацијама за ЕП следеће годије свела на - математичку грешку. Само под условом да Португалци и Украјинци забораве да играју фудбал, Љубиша Тумбаковић и његови "орлови" имају чему да се надају.

Срећом, селектор и капитен Србије Александар Коларов не живе у илузији.

- У мечу са Португалијом пропустили смо своју последњу прилику да се понадамо бољем пласману у групи. Сада нам остаје да се у пријатељској утакмици са Парагвајем и у мечу кваификација у Литванији што боље уиграмо за оно што нас чека на пролеће, а то је бараж који смо изборили добрим играма и првим местом у групи у Лиги нација - каже Коларов.

Пред Србијом је пријатељски дуел са Парагвајем и пут у Виљнус на ноге једном од аутсајдера групе, Литванији. Селектор Тумбаковић је у понедељак окупио донекле искомбиновану репрезентацију у "кући фудбала" у Старој Пазови.

- Наша идеја је да са овом групом играча покушамо да дођемо што пре и што боље до реализације неких идеја у нашој тактици. Наравно, сви смо овде такмичари и хоћемо и добар реззлтат. Шансе у квалификацијама су само математичке и знамо да је реална ситуација прилично неповољна - искрен је и Тумбаковић.

Баш због свега овога некако су сви погледи усмерени ка пролећу и баражу.

- Многи већ сада причају о дуелу са Норвежанима, можда Финцима или Шкотима. Знаћемо много боље после новембарских термина репрезентација чему да се надамо. Ипак, наш циљ је да што спремнији дочекамо тај бараж. Верујем да имамо квалитет да га прођемо успешно и одемо на ЕП - закључио је Тумбаковић.