Менаџер фудбалера Манчестер сити Пеп Гвардиола изјавио је да је импресиониран талентом и менталитетом спортиста из бивше Југославије у свим спортовима.

Један од најбољих стручњака данашњице, пред меч против загребачког Динама у Лиги шампиона, одао је признање спортистима из Србије, Хрватске, Словеније, БиХ, Црне Горе и Северне Македоније.

- Тимови из бивше Југославије одлични су у свим спортовима, фудбалу, рукомету, кошарци, тенису... Неверовани су такмичари, што се тиче менталитета јако су агресивни и као браћа се боре један за другога - рекао је Гвардиола, а преноси “Вечерњи лист”. - Њихова највећа снага је је природни таленат. 

Он је и похвалио резултате фудбалске репрезентације Хрватске, вицешампионе света, и генерацију на челу са Луком Модрићем, Иваном Ракитићем и Марио Манџукићем, који после Мундијала у Русији не игра више за национални тим.

- Одлична је садашња генерација Хрватске, а била је и она с Давором Шукером. За малу земљу је невероватно да има такве две генерације - каже Гвардиола.