ЦРВЕНА звезда је покренула иницијативу пред делегатима Заједнице Суперлиге и Прве лиге Србије за повећање броја странаца са садашњих четворице у протоколу за меч на - осморицу. И конструктивна расправа на ову тему на данашњој седници Заједнице у СЦ Стара Пазова, претворила се за секунд у нови рат на релацији Црвена звезда - Партизан. Директор црвено-белих Звездан Терзић вређао је директора црно-белих Милоша Вазуру и претио му, на опште чуђење 28 делегата клубова, генералног секретара ФСС Јована Шурбатовића, комесара за суђење ФСС Милана Караџића.


- Згранут сам понашањем представника Црвене звезде Звездана Терзића, јер представља велики клуб. Вређао ме, псовао, претио, и мени и осталим челницима Партизана, говорећи све најружније, а на крају је покушао и физички да се обрачуна са мном. С обзиром на то да очекујем да све негира, јер је то његов манир, рећи ћу само да је било 30 сведока. Сви су били згранути његовим понашањем.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КАЊАС ОБЕЋАВА ВЕЛИКУ БИТКУ СА ОЛИМПИЈАКОСОМ: На терену нисмо браћа


Вазура није узвратио:


- Нисам желео да одговорим јер ја на скупштини Заједнице суперлиге не представљам себе, већ Партизан. Није ми падало на памет да угрозим интегритет клуба неким непромишљеним поступком. За све што кажем постоји 30 сведока, спреман сам ако је потребно, да се суочим са Звезданом Терзићем у било ком ТВ дуелу - поручио је Вазура.


Убрзо је уследио и одговор Звездана Терзића.


- Вазура лаже. Кампања се наставља. Као по старом добром обичају, научен од Вучелића и његових ученика, и овог пута Вазура лаже и злоупотребљава медијски простор. Јесте било жучне расправе због Вазуриних провокација како је Партизан дискриминисан од стране државе, и ништа више. То могу да посведоче и свих 28 представника клубова Суперлиге и Прве лиге Србије који су били присутни на седници и који су гласањем, после те жучне расправе, подржали предлог Црвене звезде о повећању броја странаца и предлог да се играчи из ЕУ који играју у Србији не третирају као странци.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: САДИК ПОГАЂА И УЗ КРИТИКЕ: Нападач Партизана у Нишу стигао до најбољег учинка у сениорској каријери


Терзић посебно истиче велику подршку предлогу:


- Црвену звезду је подржало 25 клубова, а против је било само три, укључујући и Партизан. То најбоље говори о подршци коју имају предлози и дискусије Црвене звезде и о статусу руководства Партизана међу спортским радницима Србије. Вазура овим лажима жели да оправда свој неуспех на гласању и да одвуче медијску пажњу са успеха Црвене звезде на поменутом гласању.


Председник Заједнице Драгомир Лазовић само је кратко прокоментарисао догађај:


- Било је то лично препуцавање, није се односило на тему седнице...