Тренер фудбалера Партизана Саво Милошевић рекао је да је његова екипа вечерас апсолутно заслужила победу против Црвене звезде, а игру свог тима оценио је "доста добром" јер су све врлине "вечитог" ривала сведене на минимум.

- Мислим да смо апсолутно заслужили победу. Имали смо више од игре, више шанси и шутева на гол током 90 минута. Поновили смо оно што је била одлика наше игре у последњем периоду. Дерби је генерално био добар. Звезда ме је изненадила, морам да признам, јер је изашла мало офанзивније него што сам очекивао. Одлучила је енергија, ми смо је имали много више  - рекао је Милошевић новинарима после утакмице.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЦРНО-БЕЛИ СЛАВИЛИ У ДЕРБИЈУ: Сума и Тошић за тријумф Партизана


Партизан је победио Црвену звезду са 2:0, у деветом колу Супер лиге Србије.

- Тактички смо играли доста добро и све врлине Звезде смо свели на минимум. Слично смо урадили и у финалу Купа пре неки месец. Тачно смо знали на који начин треба да играмо против ове екипе Звезде. Једино су нови играчи били недоумица, који су дошли током лета - казао је Милошевић.

Упитан да ли му је ово најдража победа у тренерској каријери одговорио је одрично и додао да му је дража она над Црвеном звездом у финалу Купа прошле сезоне.

Стрелци за Партизан били су резервисти Сејдуба Сума и Зоран Тошић.

- Овде нема првих 11, не може их и бити с обзиром на број утакмица. Сви су нам потребни у сваком моменту. Статистика широм Европе показује да играчи са клупе доносе превагу и доста бодова екипама - навео је тренер Партизана.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КРАЈ: Партизан-Црвена звезда 2:0

По његовим речима, борба за титулу тек предстоји.

- Борба за титулу још није ни почела. Знате и сами какав нас ритам чека у наредном периоду. Ово је психолошки стимуланс за нас, да утакмице које долазе чекамо у бољем расположењу. Имаћемо и веће самопоуздање. У дербију се не добија ништа више од три бода, која ће нам бити потребна и у Ивањици, Нишу... Добро је победити дерби јер смо успели коначно да ујединимо и навијаче. Ситуација у и око клуба је била тешка. Дерби је успео да нас мало више уједини и енергију усмеримо на оно што нас чека.

Задовољан је игром одбране свог тима.

- Момци су играли онако како очекујемо. Константно смо од почетка сезоне у одбрани играли чврсто и дисциплиновани и противницима нисмо дозвољавали да нам шутну више од четири или пет пута, то је максимум - казао је тренер црно-белих.

Партизан сада има 17 бодова, један мање од Црвене звезде..