МАНЧЕСТЕР јунајтед је очекивано славио против Астане на премијери групе Л (1:0), али Казахстанцима је "нулу" феноменалано чувао 37-годишњи српски голман Ненад Ерић све до 73. минута, кад је млађани Гринвуд успео лопту да пошаље "кроз његове ноге" у мрежу. До тада је капитен Астане бранио маестрално, зауставио чудесно три велика зицера Маркуса Рашфорда, летео по "Театру снова" после пројектила које су слали Фред (пречка), Гринвуд, Рохо...


- Ухватио ме "мали" у раскораку, брз терен и прође лопта некако у мрежу. Штета због пораза, али Манчестер је светски топ клуб, била нам је свима велика част играти против њих на "Олд Трафорду" - не крије импресије у разговору, за "Новости", Ерић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Матић први пут капитен Јунајтеда: Ово је нешто посебно


ВЕШТАЧКА ТРАВА АСТАНА игра на модерном стадиону, али са вештачком травом.
- Ту смо у предности над Партизаном, али терен не мора ништа да значи. Надам се да ћемо одиграти чврсто и тимски као у Енглеској и покушаћемо да победимо.

Нема играча на планети који играње на "Олд Трафорду" не описује као нешто посебно, а Ерић је уз тај осећај добио и слику на поклон која ће бити на видном месту истакнута јер је као капитен имао част да изађе на терен са Немањом Матићем, на његовом капитенском дебију у дресу "ђавола".


- Матић и ја излазимо из тунела, предводимо екипе као капитени и то све на "Олд Трафорду". За мене неописив доживљај, јединствен, само за понос, а слика ће остати за цео живот. Матића нисам познавао до дан пре меча. Дошао је да види Рукавину, седели смо, причали, он је фантастичан играч и права људина. Драго ми је да сам га упознао. Играо сам у каријери и против Атлетика, Галатасараја, али се никад тако посебно нисам осећао као у Манчестеру. Ето, пред крај каријере доживео сам и ову нестварну атмосферу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ВЕС БРАУН ЗА “НОВОСТИ”: Партизан право искушење


Уз то је бранио сјајно, хвалили су га много, највише тренер Јунајтеда Оле Гунар Солскјер.


- Лепо је све то чути, али ми смо изгубили меч. И надам се добро показали, свакако је да смо научили много и из пораза.


Не крије Ерић да наруку Астани иде и резултат из Београда, јер је Партизан наредни ривал 3. октобра у Казахстану.


- Рекли бисмо за нас идеалан сценарио, али само у причи. Меч са Партизаном не мора ништа да реши, а с друге стране је много важан јер од његовог исхода видећемо и какве су нам шансе за пролазак у нокаут фазу. Партизан игра добро, пратили смо га кроз ове утакмице, а сматрам да је Саво добро "утегао" тим. Биће тешко, неизвесно. Видећемо како ће обе екипе прегурати овај паклени период где ћемо играти у ритму четвртак-недеља, па ко буде свежији, имаће и веће шансе - сматра Ерић.


МОЖДА КРАЈ 2020.

ЕРИЋ је већ легенда Астане, кад одради уговор можда и оконча каријеру.

- Уговор ме веже до краја 2020. године. Размишљам о крају јер ми је старија ћеркица пошла у школу у Београду, али никад не реци никад. Ако ме повреде заобиђу, можда се нешто и промени.