ПРЕ четири године играо је у оба меча против свог бившег клуба у групној фази Лиге Европе, а нешто слично га очекује ове јесени, с тим што је те 2015. играо са Алкмаром против Партизана, а сада ће у црно-белом дресу војевати са нападачима холандског тима.


Искусни дефанзивац Партизана Рајко Брежанчић (30) један је од најпозванијих за причу о ономе што изабранике Саве Милошевића очекује сутра против АЗ у Хумској, али и у петом колу када Партизан буде гостовао у Холандији.


- Они су се тада највише уплашили стадиона и навијача. Гледали су клипове на интернету, звали ме да питају, мислили су да је овде буквално рат. Причао сам им тада ајде да издржимо првих 10 минута, то је најбитније. Примили смо гол у шестом и онда је уследило расуло. Једно је сигурно, веома цене Партизан - нема дилему дефанзивац Партизана.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ОДРЕЂЕН СУДИЈА ЗА МЕЧ ПАРТИЗАНА И АЗ АЛКМАРА: Италијан Гуида дели правду у Хумској


Екипа која ће се сутра супротставити Тошићу, Натху и друштву има минималне обрисе тима који је те 2015. савладан и у Београду и у Алкмару. Без обзира на промене у играчком кадру опредељење није претрпело значајније измене.


- Из садашње екипе АЗ познајем само два играча, грчког штопера Хацидијакоса, као и другог централног дефанзивца, Холанђанина Влара. Тим се доста променио, игра офанзивни фудбал, али ми би требало да играмо нашу игру, да се не плашимо гостију, нису они баук, нити су нешто посебно. Мишљења сам да је била много боља екипа када сам ја играо, али морамо да их схватимо озбиљно ако желимо да победимо.


- У Холандији буквално нема одбране, тамо сви иду напред, без обзира на то о ком тиму се ради. Ако останеш позади, сам си између три играча. Верујем да можемо да освојимо свих шест бодова против њих. У нашој групи баук је Манчестер, који није што је био, али је увек велики. Уколико будемо играли као што можемо, проћи ћемо групу. Астана има много пара, али та лига не може да се пореди са нашом.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: УЗ ПАРТИЗАН ОКО 20.000 МАЛИШАНА: Велико интересовање школа фудбала за утакмицу Партизан и Алкмар


Према Брежанчићевим речима, фудбалери Партизана, а и навијачи, не би требало са оптерећењем да приђу деветом учешћу у групној фази Лиге Европе.


- Растерећени смо. Био нам је циљ да уђемо, као што је рекао тренер Саво Милошевић, то нам је бонус. Имамо нашу лигу, нашу реалност, ово је само један бонус, по мом мишљењу заслужено смо ушли у Лигу Европе, спремали смо се за те утакмице, гледали да буде добро свима, играчима и навијачима и да доведемо јаке екипе у Београд. У томе смо и успели - закључио је Брежанчић.


"ХЛАДНА" ХОЛАНДИЈА

НЕМА Рајко Брежанчић баш високо мишљење о Холандији на основу искуства током играња за Алкмар.

- Холандија је земља лала и земља хладноће. Када сам отишао са породицом баш смо имали проблема да се уклопимо, мада смо се тамо дружили углавном са Србима, имамо пријатеље и дан-данас, видећемо се са њима кад будемо гостовали у Алкмару. Све је супер, заиста, само ми се не свиђа што су људи хладни, неће да се јаве, сад те види на тренингу, а после у граду неће да те поздрави, пита како си. Као да те не познају, као роботи су. Дођу, одраде тренинг и иду кући.