Потпредседник Партизана Владимир Вулетић оштро је реаговао на јучерашња дешавања на стадиону ‘Рајко Митић’ и преокрет Црвене звезде против Инђије који је подигао велику прашину у српској фудбалској јавности.

Линглонг Супер Лига Србије све више подсећа на Камијеву “Кугу”, на безнадежно стање у којем један клуб живи за пенале и од пенала. Синоћни театар апсурда на нашем најдубљем стадиону лансирао је у орбиту нову звезду која је свој звездани успон започела у првом колу на вечитом дербију Омладинске лиге Србије – рекао је Вулетићза ХотСпорти сам наставио:

Ми живимо у времену помамне сладострасне жеђи једног клуба за бешчашћем, урушавањем сваког облика законитог понашања, етичке извитоперености све позивајући се на закон и етику. Тако спортски директор овог клуба говори о томе да се тај клуб залаже за хитно уводјење ВАР технологије. Он за истину не хаје јер зна да истина живи далеко од те изјаве.

Вулетићје потом подсетио да је Партизан три пута подносио иницијативу ФСС-у за увођење ВАР -а: 1. Јун 2017., 2. Август 2018. и 3. Фебруар 2019.године.

Крајем марта 2019., Заједница Супер Лиге и Прве лиге Србије усваја захтев ФКП и формира Радну групу за увођење ВАР технологије.

На тој седници једино представници Црвене звезде нису били присутни.

На једином и то незваничном припремном састанку Радне групе, одржаном поцетком септембра јединоФК Црвена звезда не шаље представника. Истовремено, Извршни одбор ФСС током лета поделу бодова и задржава плеј-оф систем такмичења БЕЗ консултација са клубовима и то након прошлогодисњег безуспешног покушаја ФК Црвена звезда да поделу бодова укине на седници Заједнице. Тадашњим изјашњавањем, клубови су ту иницијативу одбацили. Сада се она остварила преко ИО ФСС и то противно препоруци УЕФА да се свака промена система такмичења не може применити на наступајућу сезону. То правно начело, вацатио легис, (одлагање примене закона како би се субјекти привикли на његово дејство) брутално је згажено од стране ИО ФСС – објаснио је Вулетић.

Потпредседник клуба из Хумске на крају је поентирао.

Подсећања и истине ради: иницијативу за поделом бодова у плеј офу својевремено је поднео ФКЦЗВ и тада су сви гласали за изузев ФКП! Сада се, годинама касније, тај исти иницијатор појављује са иницијативом укидања своје некадашње иницијативе! Сваки гол, који Партизан успе да постигне у оваквој лиги, под оваквим лакозаобилазним правилима, проширеним шеснаестерцима и аут линијама, личи на ‘љубав у доба колере’.

Ми остали, речима великог Џона СтјуартаМиламорамо бити свесни да ‘човек, који нема ништа за шта је вољан да се бори, ништа што му је важније од његове сопствене сигурности, је бедно створење и нема шансе да буде слободан, осим ако га таквим не учине бољи људи него што је он’ – закључио је Владимир Вулетић.

Аутор: ХотСпорт