ТРЕНЕР фудбалера Војводине Ненад Лалатовић ником није претио клањем нити је било шта рекао у том контексту на утакмици у петак увече са Радничким на "Чаиру", где су Новосађани победили 2:1. То истиче Никола Лазетић, спортски директор Војводине, јер је Лалатовић јуче дао два дана слободно фудбалерима и отпутовао у Београд а телефон му је био искључен.

Лазетић је нагласио и да је одмеравању са Нишлијама претходио притисак домаћина, пошто екипа новосадског суперлигаша није имала уобичајену полицијску пратњу. Такође, потврдио је да је раније договорени тренинг на терену Машинца отказан сат пре термина уз образложење да Раднички врши велики притисак и да их уцењује, а ТВ Арена није преносила првих пола сата меча због ометања сигнал.

- Наш тренер је све то знао и емотивно доживео, а једино је тачно да ником није претио ни на који начин - каже Лазетић. - Тачно је да је Лалатовић ушао у конфликт са тренером Радничког, Милорадом Косановићем, који га је први напао, што може да посведочи "клупа", као и четврти судија. Међутим, то се дешава на утакмицама.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЕВО ШТА ЈЕ ЛАЛАТОВИЋ ПОРУЧИО НИШЛИЈАМА: Овога ми крста, рећи ћу за сваку намештену утакмицу (ВИДЕО)

Лазетић такође истиче да је група домаћих навијача непрестано вређала тренера Лалатовића, као и представнике Војводине, чланове клупског руководства који су били смештени на источној трибини стадиона "Чаир".

- Практично смо били навијачи и бодрили наше играче, а Лалатовић нам се прикључио када је искључен. Њега је двадесетак људи читаво прво полувреме непрестано вређало, псовало, и то тамо где смо сви најтањи, помињући породицу. Не оправдавам његов поступак, али сигурно је да ником није претио. У записнику пише да је претио судијама и да је рекао: "Доћи ћу вам на кућну адресу", али то апсолутно није тачно, јер је он цело друго полувреме провео поред мене и председника Војислава Гајића, и то одговорно тврдим - категоричан је Лазетић.

ОБРАТИО СЕ ТОНЧЕВУ

- НЕНАД се обратио Тончеву, јер су они другари, чули су се и пре и после утакмице, а шта су разговарали то морате њих питати. Све увреде смо стоички издржали, на крају победили, показали да наша екипа има карактер јер је једина уз Црвену звезду однела бодове са Чаира у задњих годину и по, а сада се покушава све то окренути у контекст против Војводине - категоричан је Лазетић.