БЛИСТАЈУу Суперлиги, али и даље стоје чврсто на земљи. Фудбалери ТСЦ из Бачке Тополе, по свему су хит суперлигашког лета. То су доказали, између осталог, и на теренима великих фаворита, Војводине (2:2) и Партизана (1:1), где су ремизирали.

После седам кола су непоражени, а нису имали нимало лак распоред, с обзиром на то да су им ривали били углавном из горњег дома.

- Истина је, наш успех је самим тим значајнији - потврђује Ненад Лукић (27), најбољи стрелац екипе са пет постигнутих погодака. - Нико није очекивао овако сјајне резултате, али искрено, потајно смо се надали томе. Најважније је да наставимо у истом, добром ритму. Одиграно је тек седам кола, предстоји велика борба и зато смо чврсто на земљи. Наш циљ је пласман у плеј-оф. О вишим амбицијама, размишљаћемо на пролеће.

Досадашњи, сјајни резултати, како Лукић сматра, засновани су на мноштву једнако важних фактора.

- Имамо одличне услове за рад, без бриге о било чему, па смо усмерени само на фудбал. Такође, имамо сјајног тренера, Золтана Сабоа, који једини држи систем са два нападача и негује игру на гол више од ривала. Одликује нас велико заједништво, добра атмосфера и све то утиче да играмо добар фудбал. Наравно, имамо и појединачан и тимски квалитет, о чему говори резултат, а уз све то су мотиви, жеље, хтења... - каже Лукић.

ТСЦ данас (19.00) у осмом колу има прилику да настави са добрим партијама, пошто дочекује Мачву.

УВЕК НА ГОЛ ВИШЕ

ЛУКИЋ има занимљиву, богату каријеру у којој је за десет година наступао у исто толико клубова. Пролетос у Бачкој Тополи постигао је 10 голова на 15 мечева и тренд прецизности наставио са пет погодака од старта суперлиге.

- Школовао сам се да играм нападачки, на гол више и зато се уклапам у филозофију игре тренера Золтана Сабоа и целе екипе. Тај фудбал је и моје опредељење- каже Лукић.