Енглески фудбалер Вејн Руни рекао је да је "златна генерација" репрезентације Енглеске могла "све да освоји" да је имала тренера какав је Пеп Гвардиола. Руни је одиграо 120 утакмица за Енглеску и са 53 гола најбољи је стрелац у историји репрезентације.

Фудбалер америчког Ди Си Јунајтеда, играо је на шест великих такмичења са репрезентацијом, која није прошла даље од четвртфинала.

Најбољи стрелац у историји Манчестер јунајтеда рекао је да су лоши резултати били више до тренера него до недостатка талента у екипи.

- Гледам Енглеску са узбуђењем и срећом када побеђује. Када погледате наш тим од пре 10 година, то је без сумње најбоља група играча у светском фудбалу. Рио Фердинанд, Џон Тери, Ешли Кол, (Стивен) Џерард, (Пол) Сколс, (Френк) Лампард, (Дејвид) Бекам, ја, Мајкл Овен. Наш тим, да смо имали Гвардиолу са том групом играча, освојили бисмо све, без сумње - рекао је Руни, пренели су британски медији.

Руни је најбољи стрелац репрезентације, а четири гола мање постигао је легендарни Боби Чарлтон. Руни је рекао да верује да може да га престигне садашњи капитен репрезентације Хари Кејн, који је до сада постигао 26 голова.

- Голове никада не узимам здраво за готово, волим да их постижем. Када сам дошао до 35, осетио сам да се приближавам рекорду. Не мислим да ће мој рекорд трајати 50 голова као Чарлтонов, мислим да ће то успети Харију Кејну, можда у наредне две или три године... Он је фантастичан голгетер и његов скор за репрезентацију је фантастичан - навео је Руни.