Спортски директор Фудбалског савеза Србије Владимир Матијашевић рекао је данас да неке ствари морају да се мењају у националном тиму и да Србија већ од Луксембурга треба да почне да се припрема за бараж Лиге нација.

"Није лако после пораза, али нисмо изгубили од не знам од кога, изгубили смо од Португала, првака Европе. Ипак, неке ствари морају да се мењају и надам се да ћемо већ од Луксембурга почети да се спремамо за ту утакмицу, вероватно против Норвежана (у баражу Лиге нација)", рекао је Матијашевић новинарима пред пут у Луксембург.

Фудбалери Србије изгубили су у суботу у Београду од Португала са 2:4, а сутра настављају квалификације гостовањем Луксембургу.

Србија има четири бода из четири утакмице, један мање од Португала који има утакмицу мање и чак девет од водеће на табели Групе Б Украјине, која има меч више.

"Да се не лажемо, ми кроз ову групу тешко да можемо шта да урадимо, али док има шансе треба играти. Мислим да неке ствари треба да се направе другачије и сигурно да ћемо радити на томе да се до марта спремимо како треба за Норвешку, а то можемо само кроз ове наредне утакмице", рекао је Матијашевић.

Новинаре је занимало на шта конкретно мисли.

"Само мало више да се боримо за нацију, за репрезентацију. Видели сте јуче одбојкашице... Једноставно да и у фудбалу додамо мало. То су све добри играчи, добра екипа, али треба да убацимо мало атмосфере да буде још боље", рекао је Матијашевић.

"Потребно је да се погледамо у очи и да се каже шта треба... они су добри момци, добри играчи али треба да буду група. Небитно је ко игра, битно је да смо група. Надам се да ћемо то у будућности бити", додао је он.

Упитан да ли је било разговора са играчима након пораза од Португала, Матијашевић је навео да није било потребе за тим.

"Изгубили су од Португала... Олако смо примали голове и на томе треба да се ради. Селектор Тумбаковић је ту тек месец и по-два, радићемо на томе да направимо најбољи тим и да пробамо да побеђујемо у будућности", рекао је Матијашевић.

Он је казао да Србија кроз наредне четири утакмице у квалификацијама има добру прилику да се уигра за бараж Лиге нација.

"Био би велики неуспех да не победимо норвешку... Кроз ове четири утакмице имамо времена да се уигравамо, да правимо тим, да селектор види све играче које хоће и да направи најбољи тим који ће нам требати тада", рекао је Матијашевић.