Српски фудбалер Душан Тадић рекао је да су први утисци сарадње са новим селектором репрезентације Лјубишом Тумбаковићем веома позитивни.


- Била нам је потребна тако ауторитарна личност. Желимо да испунимо селекотрове захтеве што је боље могуће. Сви смо на истом задатку, да Србија има резултат. То је једино мерило и то желимо заједно да остваримо - рекао је Тадић на конференцији за новинаре у Старој Пазови.

Репрезентација Србије ће у суботу играти против Португалије своју четврту утакмицу у квалификацијама за Европско првенство.

- Обе екипе ће покушати да победе. Зависи како се буде одвијала утакмица, они ће покушати да доминирају. Имамо квалитет, радили смо ових пар дана да се што боље спремимо, да неутралишемо њихове добре ствари, а мане искористимо - казао је Тадић.

По његовим речима, Србија има шансу против Португалаца.

- Имамо много добрих играча који играју у озбиљним лигама. Физички смо добро припремљени да можемо да одговоримо оваквим утакмицама. Најбитније је да се трчи паметно, тада је много лакше, да сачувамо енергију за неке ствари и покушамо да их угрозимо.

Прочитајте још Сантош: Очекујем другачију Србију, играју слично као и ми

Португалски фудбалер Бернардо Силва је претходно изјавио да је Тадић један од најбољих на свету.

- Веома је лепо када чујете да тако добар и квалитетан играч каже нешто тако. Он је један од најбољих на својој позицији и од њега нам прети једна од највећих опасности - истакао је Душан Тадић.

Он је навео да у последњих годину дана има добар скор против Кристијана Роналда, пошто је са Ајаксом избацио Јувентус у четвртфиналу Лиге шампиона, а утакмица репрезентација у Лисабону завршена је нерешено.

- Већина фокуса је на њему. Много играју за њега, што више лопти. Али, поред Кристијана имају много квалитетних играча. Опасност прети од више њих. Фокусирани смо не само на њега, већ и на остале фудбалере.

Прочитајте још ДЕКО ВЕРУЈЕ У ПОРТУГАЛИЈУ: После утакмице у Београду се враћамо у нормалу

Упитан ко је одговоран за то што Србија има много квалитетних играча, а резултати то не прате, одговорио је:

- Највећа одговорност је на нама јер ми излазимо на терен. Ми треба да сносимо највећу одговорност – рекао је Душан Тадић.

Утакмица између Србије и Португалије ће се играти у суботу од 20.45 на стадиону "Рајко Митић" у Београду.