СРБИЈА се не плаши никога, а Љубиша Тумбаковић на посебан начин дочекује свој сутрашњи деби на клупи "орлова". Прво па Португалија! Није могло теже, а може да буде најслађе. У последњем обраћању домаћим новинарима вечерас у Старој Пазови, Тумбаковић је више него искрено одговарао на питања.


- Имам трему пред ову утакмицу, али је одлично контролишем. Ко се бави овим послом и каже нешто другачије, тај није искрен - признао је Тумбаковић.


Пуна четири дана трају припреме "орлова" за дуел против првака Европе. Шта ли је нови шеф све испричао својим играчима...


- Гледали смо где највише грешимо, које су мане Португалаца, а које су наше врлине. Дуго сам се двоумио око тактике и око састава тима. Искристалисало се све то последњих дана. У госте долази екипа која је поседњи пораз доживела прошлог лета на Мундијалу у Русији, а последњи гол из игре примила прошлог септембра - додаје Тумбаковић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ДЕКО ВЕРУЈЕ У ПОРТУГАЛИЈУ: После утакмице у Београду се враћамо у нормалу


Како ли ћемо ми онда на такав тим...


- Имамо сјајне појединце. У каријери сам водио одличне тимове и одличне играче. У овој репрезентацији Србије препознајем неке стара осећања и квалитете код наших великих фудбалера. Само једно поређење могло би да буде оно како сам тренирао некада Мијатовића, а данас Душана Тадића - додао је селектор.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Бернардо Силва: Тадић је опасан, један од најбољих на свету прошле сезоне


А Душан Тадић је имао свој сјајан увод у конференцију. Њега је Бернардо Силва на конференцији Португалаца назвао једним од најбољих играча света у овом тренутку.


- Хвала на комплименту и мислим да бих могао да узвратим истом мером. Играмо заиста против сјајног ривала и верујем да ће публика да нас носи свих 90 минута - каже Тадић. - Ајакс је избацио Јувентус у четвртфиналу Лиге шампиона. Са Португалцима смо одиграли реми у Лисабону, тако да је учинак позитиван. Волео бих да се тако настави и сутра - закључио је Тадић.