Расизам је главна тема у Италији. Поново су у центру пажње навијачи Каљарија. Најватреније присталице клуба су поново на расној основи вређале - после Сулија Мунтарија, Блејза Матуидија и Мојзеа Кина на удару се нашао Ромелу Лукаку.


Први човек Каљарија Томасо Ђулини је тим поводом дао интервју за “Радио Пополаре”.


- Покушавамо да приступимо проблему на озбиљан начин тако што ћемо подићи свест преко редара који ће све то пријавити лицима која су за то задужена. Није лако све то учинити поред све ове технологије и снимака који се шире. Због тога молимо и пристојне навијаче, који чине 99.9 одсто присталица нашег клуба да помогну - рекао је Ђулини.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЛУКАКУ БЕСАН ЗБОГ РАСИСТИЧКИХ УВРЕДА: Уместо да идемо напред, ми назадујемо!


Тврди да нису сви навијачи исти.


- Тешко је борити се са незнањем. Можете само да подигнете свест људи. Инцидент са Лукакуом је изазвао велики бес и фрустрацију свих нас који се боримо против расизма. Ми нисмо расистички град. Жао ми је што се таква слика ствара у свету. Надам се да нас неће казнити. Затварање трибине са најватренијим навијачима није одговор. Редари и остали навијачи морају да помогну.


Нагласио је и у чему види решење.


- Даћу један пример. Редари могу да виде особе које то чине или да се то погледа на снимцима. Једном када су та лица идентификована онда клуб може да им забрани улазак на стадион - јасан је Ђулини.


Идеју је предложио и Марко Верати, фудбалер Пари Сен Жермена.


- Морате да прекидате мечеве када до тога дође. Уколико то не учините тих четири-пет будала које то чине ће увек бити ту. Лукаку је реаговао на прави начин. Ми играчи морамо да покажемо да можемо да будемо узори за све узрасте и да можемо да утичемо на неке ствари. Све од нас почиње и то је добро - закључио је Верати.