Селектор фудбалске репрезентације Хрватске Златко Далић рекао је да Иван Ракитић, због нерешене ситуације с клубом, неће играти за национални тим у предстојећим мечевима против Словачке и Азербејџана.

- Разговарао сам са Ракитићем. Није решио своју ситуацију с клубом и није фокусиран па неће доћи. Уместо њега позвао сам Марка Рога - рекао је Далић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ракитић одлази из Барселоне и иде у Јувентус?

Гостовањем у Словачкој и Азербајџану, Хрватска наставља квалификације за Европско првенство 2020. Светски вицешампиони ће у петак гостовати у Трнави селекцији Словачке, а три дана касније ће у Бакуу играти против Азербајџана.

Хрватска је тренутно трећа у групи са шест бодова, колико има и Словачка. Прва ја Мађарска са девет бодова. Далић није желео да нагађа да ли ново Ракитићево отказивање значи и збогом репрезентацији.

- Немам времена да размишљам о њему, сада морам бити концентрисан на играче коју су овде и испите који нам следе. Није га било ни против Велса па смо добили.

Данас је последњи дан прелазног рока, а Далић је истакао да је то велики проблем.

- Последњи је дан прелазног рока и то нам је проблем. Неко је срећан, неко није, неко још ради на томе. Сигурно да неки играчи нису били у фокусу због питања где ће наставити каријеру. Није угодна ситуација. Последњи је дан и ја то разумем, али ми морамо бити фокусирани. Понављам, ко није спреман боље да не долази.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ракитић између Интера и Јунајтеда, он би радије у Милано

Далић је истакао и да га не брине мала минутажа коју има капитен Лука Модрић на старту нове сезоне.

- Лука никада није био проблем. Он је носилац наше игре и капитен. Можда је и добро да је прескочио неку утакмицу. Око њега ништа није упитно.

Он се потом осврнуо и на предстојеће утакмице.

-- Чекају нас два тешка гостовања, на којима желимо добар резултат. Мораћемо да будемо максимално концентрисани и да уложимо пуно енергије и труда. Словачка је незгодна и јака, има три квалитетна играча у везном реду, али верујем у наш квалитет - завршио је Далић.