ФУДБАЛСКА репрезентација Србије се удаљила од народа, новинара и од пута на Првенство Европе 2020. године. То су установили нови селектор Лјубиша Тумбаковић и они који су га поставили пре два месеца на клупу "орлова" после вишемесечне процене да негде нешто баш и - не штима.

- Жеља нам је да вратимо култ репрезентације, да у њу вратимо и играче који су у једном тренутку одустали од наступа. Идеја је да направимо тим од најбољих играча које наша земља тренутно има. Тешко је, зато је за мене изазов и већи. Долази нам прво, 7. септембра, у госте Португалија, затим идемо у Луксембург где ће три бода имати исту вредност као и у утакмици у Београду. Кроз каријеру сам увек волео овакве изазове - искрен је био у хотелу "Хилтон" Лјубиша Тумбаковић када је открио списак.

На њему нема центарфофа Ал-Итихада Александра Пријовића, везиста Бенфике Лјубомира Фејсе и Андрије Живковића, штопера Вердера Милоша Вељковића, али су зато ту Марко Гобељић и Милан Павков из Црвене звезде и повратници Лука Миливојевић и Матија Настасић.

- Када сам промовисан у селектора пре мало више од два месеца, врло јасно сам рекао да је ово на неки начин и национални пројекат. Када сам саставаљао овај списак од 26 имена, прво сам саставио шири списак од 60 играча на које можемо да рачунамо, па се тај списак сузио на 30 имена, да бисмо сада дошли до овог броја који ће бити на окупу пуних десет дана. Желимо добар резултат са овом групом играча. У прва три кола смо имали реми, пораз и победу. Све је на нама, јер је још пет утакмица испред нас. Ми контролишемо ситуацију - додао је Тумбаковић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ТУМБАКОВИЋ ПОСЕТИО ДОНЕДАВНО ОТПИСАНОГ РЕПРЕЗЕНТАТИВЦА СРБИЈЕ ИЗ НЕМАЧКОГ ШАЛКЕА: И Настасић се враћа у јато

Био је селектор у Немачкој, причао са Настасићем, али не и са Грујићем.

- Нисам ни са Вељковићем. Марко Грујић је будућност нашег фудбала и на њега се најозбиљније рачуна - био је кратак и јасан одговор.

Занимљиво је да на списку некадашњег тренера Партизана нема ниједног фудбалера Партизана.

- Да је у овом тренутку у Партизану био играч који је вредан пажње, сигурно би био на списку - закључио је Тумбаковић.

НА СПИСКУ 26 ИГРАЧА
ГОЛМАНИ: Марко Дмитровић, Предраг Рајковић, Борис Радуновић

ОДБРАНА: Антонио Рукавина, Марко Гобељић, Урош Спајић, Никола Миленковић, Никола Максимовић, Матија Настасић, Стефан Митровић, Александар Коларов, Филип Младеновић

СРЕДИНА ТЕРЕНА: Немања Матић, Лука Миливојевић, Немања Максимовић, Саша Лукић, Мијат Гаћиновић, Дарко Лазовић, Филип Костић, Немања Радоњић, Душан Тадић, Адем Лјајић, Сергеј Милинковић-Савић

НАПАД: Александар Митровић, Лука Јовић, Милан Павков.