ПРЕДСЕДНИК Надзорног одбора фудбалског клуба Црвена звезда Драган Милошевић није пријавио Агенцији за борбу против корупције да има ту функцију, иако је и судија Вишег суда у Београду. На то је био обавезан, па се његово судијско место сада доводи у питање.

Агенција за борбу против корупције је навела да је истовремено вршење ове две функције у супротности са законом и да судија, као јавни функционер, не може бити члан управе спортске организације. Додали су да ће извршити проверу да ли у конкретном случају постоји кршење Закона о Агенцији за борбу против корупције.

Ово се наводи у тексту Центра за истраживачко новинарство (ЦИНС), који је добио одговоре на питања упућена Агенцији за борбу против корупције.

Милошевић је годинама уназад радио у Црвеној звезди и као судија Вишег суда Посебног одељења за организовани криминал и корупцију на случајевима повезаним са Агробанком, која је имала сарадњу са Црвеном звездом.

Драган Милошевић је иначе био председник већа на суђењу некадашњем председнику Извршног одбора Агробанке Душану Антонићу и још 20 окривљених, који се терете да су ту банку махинацијама оштетили за 84 милиона евра. Он је за један навијачки портал изнео податке о споразуму Агробанке и Звезде, према којем је банка, због лоше финансијске ситуације односно стечаја, склопила споразум којим је смањила дуг клуба од 17 милиона евра на 6,8 милиона.

Ако се утврди да је закон прекшрен, Агенција може Милошевићу да изрекне меру упозорења, која је у форми усмене опомене и не повлачи никакве друге последице, или необавезујућу препоруку за разрешење у институцији у којој функционер ради.

ГЛАСАО ЗА ТИТУЛУ ИЗ 1946.
ДРАГАН Милошевић је као члан Правне комисије ФСС био један од петорице чланова која је гласањем у мају ове године (тројица за, један против и један уздржан) дала препоруку Скупштини ФСС да се Црвеној звезди призна(не)спорна титула из 1946. године.