Милутин Мића Средојевић, наш тренер који већ 19 година „жари и пали„ афричким фудбалом, освојивши 15 титула и трофеја на Црном континенту, ових дана доживљава тешке тренутке. Реч је о покушају блаћења једне сјајне каријере путем лажи и измишљотина.

Инсинуације стижу из Јужне Африке, лансиране су из његовог, сада већ бившег клуба Орландо Пиратса, који никако није желео да пусти нашег стручњака, а када се то догодило уследила је – освета. Тамошњи лист „Сандеј ворлд“ објавио је да је Средојевић у тоалету једног хотела у Јоханесбургу скинуо панталоне пред чистачицом, старом 51 годину, која је вриснула и излетела напоље“.

Многи наши листови и портали жељни сензација и тиража одмах су текстове о „скидању панталона у тоалету“ претворили у силовање. О чему је заправо реч питамо новог тренера Замалека, једног од највећих клубова Африке, Милутина Средојевића.

- Ова афера ми је најављена. Рекли су ми да ће бити пласирана ако напустим Орландо. Дакле, ради се о освети мог бившег клуба што сам дао оставку. Да све буде горе, изгубили су и меч у Купу, морали су, да би смирили навијаче, да скрену пажњу на другу страну. Ангажовао сам адвокате и сви који су учествовали у овој инсинуацији која блати мој тешко стицан углед у Африци добиће тужбу - коментар је Милутина Средојевића, који се спремао за прву конференцију за штампу као нови шеф стручног штаба Замалека.