НА крилима навијача је све много лакше. Тај неписани фудбалски закон потврдио је и двомеч Партизана и Малатије, у којем су оба тима максимално искористила "ветар у леђа" који је стизао са трибина, а на крају су црно-бели заслужено стигли до плеј-офа Лиге Европе. А тамо их, према одлуци дисциплинаца УЕФА, због расизма и келтског крста, очекује закључан стадион у окршају са норвешким Молдеом.


Жалба на ту одлуку је отишла у Нион, а генерални директор клуба из Хумске Милош Вазура се нада да би ускоро могла да стигне вест о присуству публике на стадиону већ у четвртак на мечу против Норвежана.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Партизан у четвртак од 21.00 дочекује Молде


ПАРТИЗАН У ТРЕЋЕМ ШЕШИРУ ЈОШ 180 минута борбе са норвешким Молдеом дели Партизан од деветог учешћа у групној фази Лиге Европе. Оно што је сигурно, уколико елиминише Молде, освајач Купа Србије ће се сигурно наћи у трећем шеширу, с обзиром на то да се у њему налазе три екипе са слабијим коефицијентом, па чак ни три могућа изненађења у плеј-офу Лиге шампиона не могу да донесу било какву промену.

- Послали смо жалбу, и очекујемо да УЕФА реагује, јер стварно мислим да смо преоштро кажњени. Верујемо у смањење казне, можда чак и да можемо да дочекамо Молде пред нашим навијачима. Људи из Малатије су нам рекли да су спремни да сведоче и кажу шта је заправо било на тој утакмици, желе да учествују у процесу. Нема пуно времена, надамо се да ће УЕФА брзо реаговати, као што је био случај са казном. Још увек има шансе и знаћемо у наредна два дана каква је ситуација.


Први оперативац клуба каже да клуб много ради с навијачима на подизању свести о свим елементима који са собом повлаче овако драконске казне, али су пропусти увек могући.


- Делегат тај пропуст нити је снимио, нити је чуо. То ради агенција ФАРЕ, људи који су у Србији и који су послали нешто, где нису рекли да је то мања група од 15 људи, да је трајало 30 секунди и нису написали да то није било на расној основи. Стварно не разумем зашто то раде. Ако већ кажњавају и раде свој посао, зашто га не раде поштено и добро, небитно да ли су то људи из Србије или региона. Ако већ пријављују то делегату, нека пошаљу објашњење, јер делегат не улази у то да ли се навијачи Црвене звезде називају тако или не. Онда на нама остаје да објашњавамо, али је то други или трећи корак и већ смо закаснили.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Саша Илић и званично у ФСС


Навијаче Партизана, логично, највише занима да ли је могуће да се екипа додатно појача у финишу прелазног рока.


- Наравно да је могуће, преговарамо са неким играчима. Знаћемо све ускоро, морамо брзо да реагујемо што се тиче долазака. А што се тиче одлазака, неће их бити док траје Европа, а вероватно ни после тога. Радићемо на томе да ангажујемо појачање већ за Молде, преговараћемо и покушати да пронађемо начин да стигне што пре.


Није генерални директор црно-белих желео да упада у замку и најављује спектакуларна појачања на крају летње фудбалске пијаце.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Војводина се појачава у Хумској: Доводе Николића


- "Бомби" нема, желимо појачање које бисмо могли што пре да уклопимо. Сваки наш играч је за нас "бомба", ми имамо њих и они имају нас. Понашамо се као породица, тако и живимо, имамо разумевања, и када није било плата и сада када их има. Ако тако наставимо као породица, биће добро и за клуб и за играче и за навијаче - закључио је Вазура.


СА ЛИГОМ МИР ШЕСТ МЕСЕЦИ

УЛАЗАК у групну фазу Лиге Европе би несумњиво много значио за финансијску стабилизацију клуба из Хумске.


- Сви ови момци знају да би улазак у групну фазу донео мир у наредних шест-седам месеци. Велики приход бисмо добили и ако бисмо играли у повољној групи, можда будемо могли и да је прођемо. Огроман значај имају финансије, али и што се тиче вредности играча. Веома нам је потребна Европа, јер је нисмо играли прошле сезоне. Надамо се да су играчи свесни, имамо још 15 дана да се затегнемо, да одиграмо мушки - објаснио је Вазура.