ГЕНЕРАЛНИ секретар Јован Шурбатовић у интервјуу на сајту ФС Србије говорио је "инфраструктурној револуцији у српском фудбалу, улагањима у 10 терена, никад бољим условима у којима се играју суперлигашки мечеви..."


Навео је да ће захваљујући држави ускоро кренути реконструкција и изградњу потпуно нових стадиона широм земље, по највишим стандардима УЕФА.


- У ово време следеће 2020. године, најкасније у јесен, очекујемо да ће бити постављен камен темељац за изградњу Националног стадиона - нагласио је Шурбатовић.


Реконаструише се и главни терен СЦ у Старој Пазови, завршава се трибина за гостујуће навијаче, где ће моћи да се играју утакмице елитног ранга. Због реконструкције стадиона у Суботици, Спартак ће своје мечеве као домаћин играти у Спортском центру.

Клубови Суперлиге и Прве лиге Србије покренули су иницијативу за приватизацију и тај предлог доставили ФС Србије на даљу разраду.

Шурбатовић је потврдио да је у припреми Предлог закона о приватизацији професионалних клубова и да "постоји сагласност свих клубова Заједнице".