Фудбалски клуб Партизан замолио је своје навијаче да током вечерашње утакмице са турском Малатијом у квалификацијама за Лигу Европе не вређају противничке играче на расној основи, да не користе политичке пароле и не позивају на мржњу и насиље, већ да навијају спортски и помогну свом клубу.

Партизан је у саопштењу на клупском сајту навео да је на редовном организационом састанку клубова и изасланика УЕФА, упозорен.

- УЕФА има сазнања да је обичај да се на утакмицама коју црно-бели играју са турским клубовима пева песма за коју сматрају да је расистичка".Турска полиција је упозорила МУП Србије и Уефа као и представнике највиших државних органа наше земље, тражећи да се у случају да се та песма чује на трибинама примени Уефа процедура у три корака за расистичке испаде. Посебно је истакнуто да на мечевима под окриљем Уефа нема места политици - пише у саопштењу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ТУРЦИ ПАДАЈУ У ХУМСКОЈ: Партизан против Малатије игра утакмицу јесени

Партизан је замолио навијаче да подрже клуб без политичких парола и мржње и објаснио шта не би смело да певају и скандирају.

- Молимо све навијаче Партизана као и симпатизере клуба да пре, током и након утакмице на стадиону Партизана не певају, не рецитују и не исписују речи песама или парола које су политичке или садрже у себи мржњу и позивају на насиље (закољи, убиј, смрт, мрзим балије) као и све оно што може увредити групу или појединца који је актер или присутан као посетилац једног фудбалског догађаја - наводи се.

Партизан је подсетио да се већ три године налази под условном казном и да сваки инцидент овог типа неће довести смо до плаћања велике новчане казне и играња пред празним трибинама, већ и могућим избацивањем клуба из европских такмичења.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ДОНАЛД СЕ НЕ ПЛАШИ ХУМСКЕ: Не обраћам пажњу на Партизан, њихове играче и навијаче

Апеловано је на све навијаче да због ригорозних правила Уефа и поменуте условне казне поштују све процедуре за улаз на стадион, да не седе или стоје на огради, да не закрче пролазе на трибинама, да не убацују предмете на терен и испуштају крике које асоцирају на поједине животиње.

- Непоштовање реда и било које од наведених ставки може довести до драконских мера по наш клуб сада када резултатима, жељом и мотивом можемо да се изборимо за место под европским фудбалским небом! Будимо јединствени само у једном, да Партизан вечерас победи - наводи се у саопштењу.

Прва утакмица трећег кола квалификација за Лигу Европа између Партизана и Малтије игра се вечерас од 21 час у Хумској.