Најбољи аргентински фудбалер Лионел Меси кажњен је само 1.500 долара и једном утакмицом суспензије од Јужноамеричке фудбалске федерације (КОНМЕБОЛ) због увредљивих коментара на рачун те организације и Бразила после неуспеха на Копа Америка.

Меси је на турниру у Бразилу, где је Аргентина завршила на трећем месту, одбио да прими медаљу уз објашњење да је све намештено у корист највећег ривала.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЕКВАДОРСКИ СУДИЈА ОДГОВОРИО МЕСИЈУ: Поражени су увек љути на арбитре

Он је зарадио само суспензију од једног меча због црвеног картона у борби за треће место против Чилеа (2:1).

- Јасно је све, црвени сам добио због мојих изјава о суђењу после утакмице са Бразилом. Све је срамота, нисам узео медаљу јер не желим да будем део корупције. Уопште не сумњам да ће Бразил у финалу да савлада Перу и освоји титулу - изјавио је тада Меси, пре него што је домаћин тријумфом 3:1 дошао до титуле првака Јужне Америке.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: МЕСИ ОДБИО ДА ПРИМИ БРОНЗАНУ МЕДАЉУ: Намештено је да Бразил освоји!


Меси је претходно јавно критиковао судије, КОНМЕБОЛ и Бразил након пораза у полуфиналу 2:0 и неколико спорних одлука арбитара из Еквадора Родија Замбрана.

КОНМЕБОЛ се због тога огласио да је Меси показао мањак поштовања, али и изрекао само новчану казну звезди Барселоне, која и даље нема трофеј са "гаучосима".