СИНДИКАТ професионалних фудбалера "Независност" сматра да је најављена трансформација Борца из Чачка нелегална и да ће о томе упозорити УЕФА И ФИФА, као и да ће поднети кривичне пријаве против одговорних.

Због нерешених финансијских проблема, један од планова је да се Борац пресели из Прве лиге у нижи ранг такмичења. Чачани дугују око 40 милиона динара, тренерима, играчима и запосленима, и тренутно нису у стању да измире те обавезе, па су као излаз из те ситуације обелоданили могућност да клуб промени име у Борац 1926 и преузме правни легитимитет ФК Прово из Владимираца код Шапца, који је прошле сезоне заузео девето место у Српској лиги. "Независност" оштро упозорава да би то било незаконито.

- Ако су мислили да ће им то проћи и да ћемо скрштених руку седети и гледати покушај да се изиграју играчи и тренери којима ФК Борац дугује новац, у великој су заблуди - истиче се у саопштењу "Независности". - Према информацијама које имамо, ФК Прово из села Прово у општини Владимирци код Шапца променио је име у ФК Борац 1926 и регистровао се на адреси ФК Борац. Овакве ствари су строго забрањене, ФИФА и УЕФА их не дозвољавају, и ми ћемо им се обратити писменим путем чим добијемо на увид пратећу документацију. Поднећемо и кривичне пријаве против одговорних... Све се ради смишљено, како би се преварили играчи, тренери и држава.