Тренер фудбалера Радничког из Ниша Симо Крунић најавио је да ће његова екипа играти нападачки против Флоре, у реванш утакмици првог кола квалификација за Лигу Европа, како би надокнадила два гола заостатка и пласирала се у друго коло.

- Имамо веома негативан и неугодан резултат из прве утакмице. Покушаћемо да анулирамо њихову предност тако што ћемо играти нападачки. Морамо да ризикујемо и свесни смо тога. Резултат од 2:0 је велика предност и нама су потребна најмање три гола како бисмо прошли даље. Током целе седмице смо анализирали прву утакмицу у којој смо потпуно подбацили. Много смо грешили, али и поред свега, нисмо смели да дозволимо да примимо други гол у 90. минуту - рекао је Крунић на конференцији за новинаре.

Фудбалери Радничког играју у четвртак од 20.45 у Нишу против естонске Флоре, реванш утакмицу првог кола квалификација за Лигу Европа. У првој утакмици у Талину Флора је победила са 2:0.

- Играчи су свесни да је утакмица одиграна лоше и сада су концентрисани на оно што нас чека у четвртак. Спремни смо, у екипи је добро расположење и драго ми је да моји фудбалери схватају тежину овог меча и верују у преокрет. Очекујем да играмо квалитетно и борбено и да уз подршку свих структура клуба и публике на „Чаиру“ елиминишемо Флору - навео је Крунић.

Он је најавио веома офанзивну поставу за предстојећу утакмицу пошто ће екипа "јурити голове", али је додао да ће играчи бити опрезни јер знају да ће себи отежати ситуацију ако приме гол.

- Немамо шта да калкулишемо. Морамо да их нападнемо од самог старта и јуримо брзи гол који би нам отворио врата успеха. Већина играча који су наступили у Талину поново ће бити у стартној постави, а направићу највероватније две промене. Саша Стојановић ће сигурно почети утакмицу, пошто нам је потребна његова креација на средини терена у сарадњи са Мелегом и Томићем. Могуће је да направимо још једну промену, али се двоумимо око тога - рекао је он.

Десни бек Радничког Александар Тодоровски верује у победу "макар са три гола" разлике.

- Ову утакмицу морамо да одиграмо потпуно другачије него претходну, у којој смо много грешили у свим линијама. Свим срцем желимо да надокнадимо тај резултат, али смо свесни да то неће бити лако. Фудбал је сјајна и занимљива игра и ја верујем да ми можемо да их овде добијемо макар са три гола разлике. Биће тешко, незахвалан је задатак пред нама, али ми из ове коже не можемо. Даћемо максимум и надам се да ће то бити довољно да се сутра увече сви радујемо на нашем стадиону - рекао је Тодоровски.

Победник двомеча играће у другом колу квалификација против Ајнтрахта из Франкфурта.