Минули викенд почео је шокантном вешћу: Синиша Михајловић завршава каријеру како би се посветио борби с тешком болести. Неколико сати касније, српски стратег је на конференцији за медији објавио да болује од акутне леукемије, после чега су кренуле да му стижу поруке подршке са свих страна.


Због тога, некадашњи селектор “орлова” је одлучио да се у отвореном писму јавности, на страницама угледног “Газета дело Спорта”, захвали свима на речима које су му дале још већу снагу да из најважније утакмице изађе тријумфално.

- Постоје моменти у животу када се борите против тешког противника, када треба да се суочите са проблемом који је компликован за решавање. Сада преживљавам такав тренутак, али имам среће, јер знам да нисам сам. Открио сам да имам велику подршку. У овим данима добио сам много солидарности и позитивне енергије. Све ми је то дало сигурност и обавезу да победим у борби против леукемије. Добио сам хиљаду порука - написао је Михајловић.

Тренер Болоње је потом прешао на поруке захвалности за подршку коју је добио.

Прочитајте још ЈЕДНИ МУ ЖЕЛЕ ЗЛО, ДРУГИ ГА ХРАБРЕ: Животна драма Михајловића добила велику медијску пажњу у Хрватској

- Будите сигурни сам их све прочитао. Свака је представљала миловање за мене, загрљај и додирнула је моје срце. Били су тешки дани и извињавам се ако нисам одговорио и захвалио се свакоме од вас. Ја то радим овде, сада, захваљујући „Газети дело Спорт“ који ми је љубазно дао овај простор на располагању. Хвала свим председницима тимова где сам играо као играч или тренер и онима за које никада нисам радио, али су ми показали поштовање и наклоност. Захваљујући бившим саиграчима и противницима мојих фудбалских година, данашњим фудбалерима које сам тренирао и онима које никада нисам водио, али подједнако су ми рекли "Форза Мистер". Хвала навијачима "мојих" тимова и онима с којима сам се суочававао носећи други дрес. Многи од оних који су ми у прошлости на терену звиждали и изазивали ме, овога пут су ме охрабрили и написали „Нон молларе, Синиша" ("Нема предаје, Синиша"). Хвала свима у свету не само спорту него и политици и забави, они су ми били блиски. Захваљујући пријатељима свог живота, упознао сам се у многим градовима током моје каријере. И захваљујући обичним људима, који нису познати: они који ме познају знају да ценим сваког човека због тога какав је, а не због онога чиме се бави. Од порука шефова држава (и даље не могу да верујем), писму које сам примио од детета које ми је нацртало осмех, сви сте били важни. Хвала, хвала, хвала. Понестало ми је суза, сада сам спреман за борбу. Видимо се ускоро - заклучио је Михајловић.

Прочитајте још ЛЕКАРИ У БОЛОНјИ ВЕРУЈУ У СИНИШУ: Победиће и ову болест!