Црне слутње су се, нажалост, обистиниле. Синиша Михајловић болује од леукемије. Српски стручњак је то потврдио на конференцији за штампу, а лекари у Болоњи су нешто више о томе причали.


- Болест се појавила дан пред почетак тренинга за наредну сезону. У питању је акутна леукемија. Синиша је већ говорио о томе, али пре 20 година не би могло да се прича о борби са овом болешћу. Данас је другачије. Имамо начин да је у потпуности излечимо. Говоримо о тренеру, о човеку који тренира и ради. Неће бити стално уз екипу, проводиће доста времена у болници на третманима, већ од уторка. Третмани су ефектни, делују и ово је болест која може да се победи, чак и у краћем временском року - поручили су клупски лекари.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: МИХАЈЛОВИЋ БОЛУЈЕ ОД ЛЕУКЕМИЈЕ: Плакао сам данима, али ћу добити и ову битку!


На констатацију лекара да Михајловић није имао симптоме и да се осећао добро се умешао Синиша са реченицом “Бесан сам”.


- Е, то је добро. Тај бес ће ти помоћи да нападнеш болест од самог почетка. Лагалисмо га да је имао температуру, желели смо да је само температура. Тражили смо оштећење мишића или неку бол кука или било шта што би могл ода се догоди после вишемесеног тренирања. Тестови нису показали ништа од тога, већ проблем са коштаном сржи која мора додатно да се истражи. Пронашли смо оно што смо пронашли и осим тога, Синиша је у потпуности здрав.


Убеђени су да ће се српски стручњак изборити са овим проблемом.


- Све ово су добри знаци пред почетак борбе. Понављамо, биће у болници од уторка и биће у добрим рукама. Биће у могућност ида настави са својим послом као што и намерава. Он не може да живи без рада са играчима и објашњавања како су се лоше поставили на терену.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ОГЛАСИО СЕ ДЕЧКО МИХИНЕ ЋЕРКЕ: Ја сам ратник, обрисаћу ти сузе (ФОТО)

Када је у питању неки временски рок за лечење дали су додатно појашњење.


- Не можемо то да кажемо тачно. Сада знамо дијагнозу, али не знамо све детаље, тако да док не будемо све то решили не можемо да говоримо о трајању лечења. Познајемо Синишу више од 10 година и могу да кажем да ће се вратити јачи и ментално и физички. Он је као тенк - поручили су лекари Болоње.