ДО 2023. године играч, вероватно и капитен Ајакса, а онда до 2026. године школовање за тренера "компљаника". Ово су скоро сви детаљи врло необичног уговора који је наш интернационалац душан Тадић (30) потписао пре неколико дана са директором шампиона Холандије Едвином Ван дер Саром.


Један од најбољих фудбалера Србије је у разговору, за "Новости", открио шта га је мотивисало да потпише седмогодишњи уговор са Ајаксом и шта то, заправо, значи за наставак његове каријере.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Тадић веран Ајаксу


- Уговор који сам потписао је можда необичан и несвакидашњи, али је и доказ колико сам Ајакс доживео као клуб у којем може да се напредује из дана у дан. Тако је било када сам дошао у Амстердам прошле године, тако је и данас - прича Тадић.


"Копљаници" очигледно имају неке много дугорочније планове са Тадићем, јер ће он до 2023. године сигурно играти у везном реду или нападу клуба, а после тога ће у Ајаксовој академији фудбала да се учи и тренерском занату.


- Не постоји боље место у Европи или свету да се види како један клуб расте од најмлађих категорија, па до сениорског тима, од овога како то раде у Ајаксу. Ако икада постанем тренер, волео бих да мој клуб игра као Ајакс. Нема сумње да ћу у Амстердаму завршити играчку каријеру. О капитенској траци тренутно не размишљам, јер је то мање важна ствар од онога шта су наши циљеви за следећу сезону - додаје Тадић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Јувентус и Ајакс све ближи договору


Зна се врло добро шта је једна од болнијих рана у историји Ајакса. Нема сумње да је то полуфинале Лиге шампиона од пре неколико месеци, када се у драматичном реваншу у Амстердаму пласману у велико финале радовао лондонски Тотенхем.


- Тај меч је на свима нама оставио дубок траг. Освајањем титуле првака Холандије добили смо прилику да се поново боримо за одлазак у елитно такмичење. Мало је необично што нам до нове Лиге шампиона требају још два кола квалификација. Дакле, циљ је да поново будемо у такмичењу у којем смо много уживали и много се разочарали прошле сезоне - каже Тадић.


ОДБИО КИНУ

НЕКОЛИКО кинеских клубова су овог лета имали богату понуду за Душана Тадића, али је он одлучио да остане у клубу за који је од прошле сезоне одиграо 56 утакмица и дао 38 голова, уз чак 24 асистенције.

- Заиста ми је сјајно у Амстердаму. Осећам да је једна сезона мало за оно што могу да покажем у дресу Ајакса - каже Тадић.