НОВИ тренер - старе жеље: што даље у Европи, уз место у врху српског фудбала. Сезона за Чукарички почиње вечерас (20.30), када на Баново брдо стиже јерменски Банантс на меч квалификација за Лигу Европе. Кажу да ће црно-бели са Александром Веселиновићем бити офанзивнији него раније, конкретнији...


- Накупио сам довољно искуства да никад не будем бахат и препотентан и да увек поштујем ривале. Непотребно се створила потцењивачка слика о јерменскком фудбалу и Банантсу пред ове наше мечеве. Ривал има неколико садашњих или бивших репрезентативаца најјаче и младе селекције, тако да сваког тренутка морамо да пружимо максимум - опрезан је Веселиновић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Доцић пред Банантс: Нема разлога да не буду пуне трибине


Задатак је јасан, клуб жели да екипа игра добар фудбал, али и понуди свету фудбала нека нова имена.


- Желимо да будемо при врху српског фудбала, играмо и лепо и квалитетно. Ове године нам је апсолутно важно да се што више младих не само појави, већ и афирмише на фудбалској сцени. Чукарички има плејаду младих, а и то је један од разлога због чега ћемо бити опредељени за офанзиван фудбал - истиче Веселиновић.


Припремне утакмице најављују нападачки фудбал, то је и Веселиновићево тренерско опредељење:


- Још као играч, а прошао сам школе Црвене звезде и Хајдука из Сплита, фудбалски сам васпитаван да будем офанзиван. И Чукарички ће пробати да игра нападачки. Реноме клуба нас наводи ка томе, а колико ћемо успети показаће сезона која вечерас почиње.


Чукарички је жеља многих тренера, јер нормално функционише, примања су редовна, тренер и играчи брину само о терену, што код већине других није случај.


- Могу слободно да кажем, после 13 и по година рада у пет земаља, да је Чукарички иностранство у Србији. По организацији, начину размишљања, планирању људи који га воде... Кад имате уређене односе, имате и складан клуб.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: МИЛОЈЕВИЋ НИЈЕ НЕЗАДОВОЉАН РЕМИЈЕМ: Фали боља реализација


Екипа се није много мењала. Отишао је голгетер Мудрински, на позицију десног бека стигао је Ћирковић из Вождовца због тешке повреде Стевановића, Овусуа неће бити, јер је тек завршио са Ганом учешће на Афричком купу нација...


- Клуб жели увек, пре свега, да пружи шансу својим играчима, то је опредељење. Млади су стигли из добро организоване омладинске школе, види се да се с њима квалитетно радило. Ђирковић је погодак и људски и играчки, можда још неко оде, видећемо.


СА ИГРАЧИМА НА ВИ

ЈЕДНА од необичности одмах приметна код Веселиновића је чињеница да са играчима разговара на - ВИ.

- Много сам радио у 18 година тренерског посла и са млађим категоријама. Анализирајући време у којем живимо наметнуо ми се такав начин комуникације. Персирањем им указујем поштовање, без обзира на то што су неки млађи и тридесетак година. А кад сам на ви, много ми је лакше и да донесем неке веома важне одлуке - истиче Веселиновић.