Тренер фудбалера Чукаричког Александар Веселиновић, пред меч првог кола квалификација за Лигу Европе против Банантса на свом терену, рекао је да оба тима имају подједнаке шансе за пролаз даље и да ће утакмица бити неизвесна.

- Момци су вредно радили и ја сам задовољан односом и радом играча. Сутра треба да се покажемо у добром светлу. Екипа се мало разликује од прошлогодишње, али жеља ми је да сутра игром пошаљемо поруку трибинама. Играмо против квалитетне и искусне екипе, која годинама игра европско такмичење, има бивше и садашње А репрезнтативце Јерменије, уз доста странаца - рекао је Веселиновић новинарима на конференцији за медије.

Он је додао да је план Чукаричког да утакмицу усмеру у правцу који одговара екипи са Бановог брда.

- Наглашавам да је Банантс искусна екипа, а с друге стране је наша младост и мотив. Искористићу мисао Меше Селимовића из Тврђаве "Нада је јача од искуства". Сигуран сам да ће момци дати све од себе да се представимо у најбољем светлу.

Веселинвић је истакао да ће му бити задовољство ако Чукарички добрим резултатима у Европи допринесе српском фудбалу. Упитан којим би резултатом био задовољан после првог меча, Веселиновић није хтео жеље или било шта да обећава.

- Сигуран сам да нас очекује неизвесна утакмица. Прво полувреме је сутра на нашем стадиону, а друго у Јеревану. Биће изазов свих 200 минута који нас очекују. Сваки резултат је активан и последњим звиждуком у Јеревану ће се решити. Морамо да будемо професионални, концентрисани и обазриви, а не бахати. Морамо да поштујемо сваког противника. Са друге стране, треба да искористимо наш квалитет. Не бих превише да обећавам - рекао је Веселиновић.

Он је додао и да екипа Банантса не подсећа на источноевропски, односно постсовјетски фудбалски тим, већ да форсира фудбал који се игра на Принејском полуострву.

Први меч између Чукаричког и Банантса игра се сутра на Бановом брду од 20.30.